Džentlmeni izumiru, ali ih još uvijek ima: Propustio zakazani pregled kako bi pomogao drugome

Josip Mihaljević
19. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Jeffrey, ako vidiš ovo, znaj da su tvoja djela prepoznata i cijenjena od naše zajednice”, završava poruku neimenovani par koji je svjedočio običnom, ali sve rjeđem činu dobrote među strancima. Jednu umirovljenicu su iz bolnice htjeli pustiti kući, a ona se pojadala da nema kako do kuće. Osoblje bolnice i nije imalo previše razumijevanja, a onda se pojavio gospon Jeffrey.

Par koji je svjedočio činu dobrote detaljno je opisao što se dogodilo u prijemu na hitnoj u jednoj bolnici.

U jednom trenutku, liječnici su stariju i nepokretnu ženu doveli u predvorje i rekli joj da je slobodna da ode kući. Umirovljenica im je ispričala kako nema nikoga od obitelji i kako nema kako do kuće. To nije pretjerano zanimalo osoblje bolnice, a onda se pojavio džentlmen Jeffrey.

“Tada se pojavio ovaj odlični gospodin koji je i sam čekao na svoj pregled, prišao je umirovljenici i rekao kako će je on rado odvesti kući. On ju niti nije poznavao, niti znao gdje živi, a svejedno se javio kao volonter.

Ona mu je ponudila platiti za tu uslugu, a on za to nije htio ni čuti. Otišao je parkirati automobil odmah ispred ulaza, a zatim je ljubazno umirovljenicu u kolicima odgurao do automobila. Dok su odlazili, pomislila sam ‘pa u ovom svijetu još uvijek ima dobrih ljudi’… Taj čovjek je inspiracija, svi bi se trebali odnositi s brigom prema starijima, baš poput njega”, stoji u objavi.

Kasnije su se potrudili i saznati ime gospodina – Jeffrey – i da radi u lokalnoj vojnoj bazi. Objava završava riječima kako je samo htjela uvesti malo sreće u ovaj tmurni svijet, odnosno odati poštovanje prema Jeffreyju i njegovom potezu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap