Drska krađa: 81-godišnjakinji iz Ždralova netko dvaput ukrao opremu za mjerenje kiše

Milan Dalmacija
16. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenici iz Ždralova netko je dvaput u mjesec dana ukrao postaju za mjerenje kiše. Uz to, otkako joj je umro suprug, desetak puta je doživjela neobično kucanje na vrata noću. No, ona se ne predaje i želi nastaviti i dalje raditi posao koji radi već 41 godinu, a iz DHMZ-a su joj poslali novu opremu.

traka policja

Foto: PU istarska

Prije mjesec dana 81-godišnjoj stanovnici Ždralova pored Bjelovara netko je iz dvorišta ukrao kišomjernu postaju u vlasništvu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Ista se stvar, prema izvješću bjelovarske policije, dogodila i u noći sa subote na nedjelju. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna, no ovoj gospođi je šteta nemjerljiva.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450

Ona punu 41 godinu mjeri kišu na području Ždralova. S DHMZ-om ima potpisan ugovor o očitanju oborina za kojeg dobije naknadu koja joj dobro dođe uz mirovinu. No, najvažnije od svega, ona taj posao voli i ne želi odustati.

– Ja ću sve dokle god ću moći hodati, redovito mjeriti kišne padaline i temperaturu te uredno voditi evidenciju o tome. Osim što mjesečno na taj način zaradim iznos dovoljan za “špeceraj”, imam razlog da ujutro ustanem i izađem iz kuće, rekla je Ždralovčanka prije mjesec dana za Moj portal.

Postavit će kamere

Sada se osjeća grozno. Kaže da ništa nije jela tog dana kad je vidjela da ponovno nema kišomjerne postaje. Nije joj jasno kako joj se takvo što dogodilo dvaput u mjesec dana, jer joj se to nikad nije dogodilo. Medijima se obratila anonimno, jer živi u maloj sredini gdje svatko svakoga zna. O svemu je obavijestila i DHMZ.

– Rekli su mi u Zavodu da mi stiže nova mjerna posuda, a ako nju ukradu, poslat će i treću. Ako i ona nestane, poslat će četvrtu… Čak razmišljaju, otkrili su mi, da promijene lokaciju kišomjerne postaje u dvorištu, no to je procedura koja se ne može učiniti preko noći. Jučer je bila policija ovdje, sve su pregledali, a idući korak koji ćemo mi učiniti jest postavljanje kamera sa sve četiri strane kuće, poslala je upozorenje lopovu.

Neobični posjeti

Požalila se i na neobične posjete koji joj se događaju u zadnje vrijeme. Čim sin, s kojim živi, izađe iz dvorišta, netko joj pozvoni na vrata. Kada pita tko je, nitko se ne javlja. Ne želi nikoga prozivati jer nema dokaza niti za krađe, niti za uznemiravanje. Ali, unatoč strahu, ne misli odustati od svog posla.

– Prošle godine umro mi je suprug, a ove godine sigurno sam imala desetak takvih neobičnih noćnih posjeta koji su me uplašili. Nadam se da će ova noćna mora prestati. Sve dokle god će krasti, ja ću iznova postavljati nove kišomjerne postaje te ću i dalje mjeriti oborine. Jednom će se otkriti počinitelj, uvjerena sam, zaključuje 81-godišnjakinja.

Drska krađa: 81-godišnjakinji iz Ždralova netko dvaput ukrao opremu za mjerenje kiše
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap