Došao je kraj ljeta: Od sutra dolaze hladni vjetrovi s Arktika, a temperature će drastično pasti

Josip Mihaljević
21. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Ljetu se polako bliži kraj. Kalendarski gledano, jesen počinje u nedjelju 23. rujna, a samo dan ranije možemo očekivati drastičan pad temperatura. Razlog zahlađenja su hladni vjetrovi s arktika koji će polako zahladiti čitavu Europu, a temperature će padati i do 10 stupnjeva.

vremenska prognoza

Foto: Pixabay

Neuobičajeno topli rujan zamijenit ćemo standardnim prvim pravim jesenskim zahlađenjem i to već sutra. Europi se bliži veliki val hladnog zraka s Arktika, a temperature će padati i za 10 celzijevih stupnjeva u samo 24 sata.

Prvi val trebao bi stići danas kasno navečer i zadržat će se do vikenda. Dnevne temperature će tako pasti za prosječno 10 Celzijevih stupnjeva, a pravo zahladnjenje očekujemo tek u ponedjeljak ili utorak.

Danas u Zagrebu možemo očekivati maksimalnu temperaturu od 29 Celzijevih stupnjeva, dok će sutra maksimalna temperatura biti 17 Celzijevih stupnjeva. Slično je i u Osijeku (danas – 30, sutra 20 stupnjeva), a jedino na Jadranu temperature padaju tek početkom sljedećeg tjedna.

Nakon sutrašnjeg pada temperature, možemo očekivati sunčanu nedjelju, ali sljedeći tjedan očekujemo pravu jesen. Sadašnje noćne temperature se kreću između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva u kontinentalnoj Hrvatskoj, a u ponedjeljak se očekuje pad na 4-5 Celzijevih stupnjeva noću, dok će one dnevne iznositi oko 17 Celzijevih stupnjeva.