DORH optužuje: Vlasnica i zaposlenica Doma za starije štićenici ukrale 85.000 kuna

Jasmina Grgurić Zanze
8. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Vlasnicu i zaposlenicu Doma za starije osobe Državno odvjetništvo tereti da su neovlašteno raspolagale ušteđevinom i mirovinom štićenice koja je tamo bila smještena. Bakicu su, tvrdi DORH, oštetile za 85.278 kuna.

Foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Optužnicu zbog prijevare protiv 43-godišnje vlasnice i 28-godišnje zaposlenice Doma za starije osobe na području Primorsko-goranske županije podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Okrivljenice se tereti da su zajedno u dogovoru od travnja do 5. kolovoza 2016. godine štićenicu te ustanove oštetile za 85.278 kuna.

Bakica narušena zdravlja

Namjera im je bila, piše u priopćenju na službenim stranicama DORH-a, da se domognu nepripadne imovinske koristi, svjesne narušenog zdravstvenog stanja sada pokojne oštećenice, inače rođene 1932. godine, kao i njezine starije životne dobi. Koristeći činjenicu da je kao štićenica doma u njih imala povjerenja neovlašteno su, tvrdi DORH, raspolagale s njezinom ušteđevinom i mirovinom koju im je ona povjerila. Okrivljenice terete da su po naplaćenim troškovima režija i smještaja u domu, zadržale za sebe preostali novčani iznos od 85.278 kuna.

Dobar posao u Kostreni

Kako doznajemo, riječ je o Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe Nataly Bilen u Kostreni. Prema podacima na stranicama Doma, ova ustanova ima petero zaposlenih i smještaj za desetero korisnika.

Pružaju usluge stalnog, dnevnog i privremenog smještaja te rehabilitacije. Skrb o štićenicima doma vode medicinske sestre i njegovateljice uz nadzor specijalista obiteljske medicine, dok liječnici specijalisti ostalih grana medicine u dom dolaze obavljati preglede konzilijarno po potrebi. Njega bolesnika obuhvaća skrb o pokretnim, teško pokretnim i nepokretnim pacijentima smještenima u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap