DORH optužuje: U koprivničkom Domu za starije izudarao 83-godišnjeg invalida

Jasmina Grgurić Zanze
21. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

“Uzeo mi je štap i počeo me tući. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap cijeli je potrgao na meni. Nakon toga je skakao po meni i ritao me. Prijetio mi je, psovao mater… Na balkonu je bilo barem pola litre moje krvi, a u bolnici, kada su me prihvatili, rekli su mi da nikada nisu vidjeli tako nešto. Bio sam krvav kao svinjče na klanju.”

Ilustracija: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je prošli tjedan optužnicu protiv 69-godišnjaka zbog nanošenja teške tjelesne ozlijede i kaznenog dijela prijetnje. Rezultat je to provedene istrage nakon prave drame koja se odvila lani u listopadu u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Naime, zbog prigovora o pušenju u sobi, nasilnik je drvenim štapom po glavi izudarao 83-godišnjeg stopostotnog invalida te mu tako nanio teške ozljede.

Slomio mu nos, dva rebra…

“Okrivljenika se tereti da je 7. listopada 2017. u jednom domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, nakon što mu je 83-godišnji oštećenik koji je stopostotni invalid prigovorio da okrivljenikova supruga puši u sobi koju dijeli s njim, iz ruke oštećenika istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi. Oštećenik je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je okrivljenik sustigao te oborio na tlo i nastavio ga udarati štapom nanijevši mu time teške ozljede, otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dva rebra i veći broj rana po glavi i tijelu. Okrivljenika se tereti i da je pritom prijetio oštećeniku da će ga on i njegovi sinovi ubiti” – tvrdi Državno odvjetništvo RH.

Za Podravski.hr ozlijeđeni 83-godišnji Stjepan iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe ispričao je još tada svoju stranu priče.

“Kad sam se kobne večeri vratio iz crkve, soba je bila zadimljena. Kako sam dugo trpio dim koji mi je smetao, prigovorio sam mu da cijelu noć neću moći razluftati sobu. Otišao sam u kupaonicu, a kad sam se vratio, vidio sam da je jako ljut. Uzeo mi je štap i počeo me tući. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap cijeli je potrgao na meni. Nakon toga je skakao po meni i ritao me. Prijetio mi je, psovao mater i vikao: “Đorđe zna gdje treba tući, Đorđe zna kako te treba tući”. To je ponovio nekoliko puta dok me mlatio. Rekao mi je i ‘doći ću ja do tvoje crkve i tamo ću te tući’” – ispričao je, između ostaloga, tada Stjepan.

Napadač izbačen iz Doma uz zabranu pristupa

Dodao je kako je Hitna pomoć stigla u zadnji tren, tijelo mu je klonulo i više nije mogao trpjeti udarce.

“Na balkonu je bilo barem pola litre moje krvi, a u bolnici, kada su me prihvatili, rekli su mi da nikada nisu vidjeli tako nešto. Bio sam krvav kao svinjče na klanju. Počistili su me, oprali, zašili šavove i prebacili na odjel” – zaključio je Stjepan.

Ravnateljica javnog Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici bila je zgrožena dotad nezapamćenim napadom, a  napadač je odmah izbačen te mu je zabranjen pristup toj ustanovi, piše Podravski list.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap