Dno dna u Zagrebu: Prevaranti lažima 87-godišnjakinji ukrali nekoliko stotina tisuća kuna

Josip Mihaljević
9. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Zbog još jedne ružne prevare u Zagrebu policija ponovno građane poziva na oprez. Nepoznata osoba se lažno predstavila 87-godišnjoj starici, obećala joj brda i doline, i onda nestala s njenim novcima.

Foto: Pixabay

Identitet prevaranta/prevarantice još uvijek nije poznat, a policija je na svojim službenim stranicama napisala kratko priopćenje.

“Jučer, 8. svibnja oko 17.20 sati na Medveščaku, Zelenjak, nepoznatoj počiniteljici koja se lažno predstavila, na prijevaru je oštećena 87-godišnjakinja predala nekoliko stotina tisuća kuna.”

Nakon toga, napisali su upozorenje građanima što činiti u situaciji kada sumnjaju da ih netko želi prevariti, koje prenosimo u cijelosti.

“Ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.”

Copy link
Powered by Social Snap