Dno dna u Zagrebu: Prevaranti lažima 87-godišnjakinji ukrali nekoliko stotina tisuća kuna

Josip Mihaljević
9. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Zbog još jedne ružne prevare u Zagrebu policija ponovno građane poziva na oprez. Nepoznata osoba se lažno predstavila 87-godišnjoj starici, obećala joj brda i doline, i onda nestala s njenim novcima.

Foto: Pixabay

Identitet prevaranta/prevarantice još uvijek nije poznat, a policija je na svojim službenim stranicama napisala kratko priopćenje.

“Jučer, 8. svibnja oko 17.20 sati na Medveščaku, Zelenjak, nepoznatoj počiniteljici koja se lažno predstavila, na prijevaru je oštećena 87-godišnjakinja predala nekoliko stotina tisuća kuna.”

Nakon toga, napisali su upozorenje građanima što činiti u situaciji kada sumnjaju da ih netko želi prevariti, koje prenosimo u cijelosti.

“Ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.”

Dno dna u Zagrebu: Prevaranti lažima 87-godišnjakinji ukrali nekoliko stotina tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap