Djed supruge Novaka Đokovića pronađen u kukuruzištu nakon što su ga opljačkali i oteli

Jelena Ratko
8. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

Misloslav Radisavljević pronađen je u četvrtak vezan za metalnu konstrukciju u kukuruzištu u Ljigu, nakon što su ga, dan ranije, dvojica muškaraca otela i opljačkala. Otmičari su privedeni.

Foto: pixabay.com

Djed Jelene Đoković, supruge Novaka Đokovića, bio je žrtva razbojnika te je pronađen vezan za metalnu konstrukciju nedaleko svoje obiteljske kuće, prenosi portal Blic.

83-godišnji Milosav Radisavljević policiji je ispričao kako su mu tijekom noći dvojica maskiranih muškaraca upala u stan i tražila ga novac. Kad im nije želio predati novac, zavezali su ga i ostavili u kukuruzištu nedaleko mjesta Ljig. Tamo su ga pronašli električari.

“Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć”, rekao je predsjednik Općine Ljig Dragan Lazarević.

Na sebi nije imao vidljivih ozljeda, no svejedno je prevezen u bolnicu u Valjevu. Nakon kratkog vremena, otpušten je iz bolnice i vratio se kući. Radisavljević je policiji rekao da mu je ukraden mobitel i novac u iznosu od 26 tisuća dinara (oko 1600 kuna).

Dvojica su uhapšena te im je određena kazna pritvora do 30 dana, pod sumnjom za pljačku i pokušaj otmice.

Pritvor je određen za Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice i Dragana J. (38) iz Beograda, koje tužilaštvo sumnjiči da su izvršili krivično djelo iznude u pokušaju, odnosno, da su sudjelovali u otmici Radisavljevića. Branislav M. već odavno je poznat istražnim organima, a dosad je osuđen na ukupno 14 godina zatvora, i to zbog razbojništva, teških krađa i nedopuštenog posjedovanja oružja.

“Tokom posljednjeg izdržavanja kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva, ovaj muškarac došao je na ideju da upadne u kuću dede Jelene Đoković i otme ga, nakon čega će tražiti otkup. Naime, on je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom deki. Tada je Matiću sinula ideja da ga otme”, kaže izvor upoznat sa istragom.

Prema riječima susjeda, Radisavljević sam živi u kući, a kćerka i sin mu žive u inozemstvu.

“Jutros sam prošla pored njegove kuće i začudila se jer je bilo policije, vatrogasaca, a tu je bila i hitna pomoć. Pitala sam policiju što se desilo, ali su mi rekli da će se čuti. Uspjela sam samo da saznam da je čovjek živ i da je nađen u kukuruzu koji je tu preko puta njegove kuće. Star je čovjek, ali veoma dobar. On tu sam živi. Ima sina i kćerku”, rekla je susjeda iz Ljiga.

Iz Đokovićeva tima priopćeno je kako je cijela obitelj u šoku te da nisu u stanju davati izjave, ali da se zahvaljuju policiji na brzoj reakciji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap