Djed iz Pakoštana, koji je već jednom bio oslobođen, sada opet uhvaćen s marihuanom

Jelena Ratko
12. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Protiv 79-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su iz PU zadarske.

Foto: pixabay.com

Policijski službenici iz Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 79-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga, prenosi Zadarski list.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, policajci su u njegovom vrtu na biogradskom području pronašli i oduzeli 50 stabljika konoplje, visine od 60 do 200 centimetara. Protiv 79-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su iz PU zadarske.

Djedica iz Pakoštana nije prvi put uhićen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Pakoštanski umirovljenik uhićen je prvi put 2012., kada je policija u njegovoj kući pronašla dvadesetak stabljika indijske konoplje i 72,5 grama marihuane.

Na Općinskom sudu u Zadru 2016. godine sudac Tomislav Marković oslobodio ga je optužbe za neovlaštenu proizvodnju marihuane za daljnju prodaju, a djedica je na sudu tvrdio da je marihuanu koristio za liječenje astme, gihta i visokog krvnog tlaka. Te iste godine pronađeno mu je još 460 stabljika marihuane viših od dva metra. Ta oslobađajuća presuda je pala krajem 2017. godine te mu je u tijeku ponovno suđenje za zadnje djelo.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap