Centar za osobe s invaliditetom Đurđevac uskoro dobiva prve korisnike, a nudi razne usluge

Ana Kanazir
28. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Centar za osobe s invaliditetom u Đurđevcu će nuditi organizirano stanovanje za 32 osobe s invaliditetom. Postojat će tako poludnevni i cjelodnevni boravak, a svaki će biti rezerviran za deset korisnika. Osim toga, nudit će se i pomoć u kući kako bi se dodatno olakšao život osobama s invaliditetom.

Starija osoba gura kolica invalida

Osoba s invaliditetom | Ilustracija: Pixabay

Osobe s invaliditetom nailaze na razne prepreke svakog dana, o čemu nam smo sve saznali u ovom tekstu od pravobraniteljstva za osobe s invaliditetom. Kako bi barem malo lakše mogli funkcionirati, u Đurđevcu će se uskoro otvoriti Centar za osobe s invaliditetom.

Starija osoba gura kolica invalida
Pravobraniteljstvo za osobe s invaliditetom: 'Najlakše je dati novčanu naknadu, ali ona neće riješiti izazove'

U Centru za osobe s invaliditetom u Đurđevcu će uskoro moći organizirano stanovati 32 osobe s invaliditetom, a nudit će im se briga 24 sata za potpuno ovisne korisnike, 16 sati za djelomično ovisne korisnike ili 2,5 sati dnevno, djelomično ovisnom korisniku. Što će se sve nuditi u ovom Centru predstavljeno je neki dan u Đurđevcu.

Poludnevni boravak od četiri do šest sati dnevno predviđen je za deset korisnika. I za cjelodnevni boravak koji traje od šest do deset sati dnevno također je predviđeno deset korisnika, piše ePodravina.hr. Nudit će se i usluga pomoć u kući, odnosno obavljanje kućanskih poslova i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, piše.

– Korisnici za organizirano stanovanje i poludnevni i cjelodnevni boravak trebaju imati uputnicu Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Plan je da Centar uskoro krene s radom, a vjerujem da će kapaciteti biti popunjeni jer smo jedinstveni po tome što organizirano stanovanje nudimo na jednom mjestu, rekao je Jurica Karan, voditelj Centra za osoba s invaliditetom Đurđevac, piše ePodravina.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap