Brak bez riječi: Nakon 20 godina šutnje, Japanac otkrio zašto nije razgovarao sa suprugom

Luka Kalac
18. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Japanac Otou Katayama je proveo dva desetljeća u braku sa suprugom Yumi s kojom nije prozborio ni riječ. S njom je komunicirao neverbalnim znakovima, a kada su djeca odrasla, potražila su pomoć i tako promijenila očevu odluku. Kada je Otou otkrio svoj razlog, malo je reći da se ponašao doista djetinjasto. Naime, on je odlučio šutjeti jer se naljutio na suprugu koja je, prema njemu, previše pažnje davala odgoju djece, a premalo njemu.

Japanski bračni par Otou Katayama i Yumi Katayama; suprug Otou nije razgovarao sa svojom ženom Yumi već 20 godina

Otou Katayama i Yumi Katayama |Foto: Screenshot YouTube

Pored svih otkrića, i dalje je jedna od najvećih nepoznanica tajna dugog, sretnog i uspješnog braka. Ako ste mislili da je možda ključ u dobro ostvarenoj komunikaciji među bračnim partnerima, ovaj stariji japanski bračni par iz regije Nara proveo je dva desetljeća bez razgovara jedno s drugim.

Bračni par Augustina i Stanko na tržnici
Ljubavna priča Augustine (85) i Stanka (90): 'Tajna duge ljubavi je strpljenje, razumijevanje i dogovor'

Komunikacija samo znakovima

Otou Katayama već 20 godina nije progovorio ni riječi sa svojom suprugom Yumi, kao ni s djecom koju je dobio u braku s njom. Iako se Yumi Katayama trudila započeti razgovor sa svojim suprugom, njezini su napori očito bili uzaludni. Zanimljivo je da nije razgovarao s dragom, ali je ipak na jedan način komunicirao s njom.

Njihova komunikacija se temelji na Otouminim neverbalnim signalima, a neki od njih su zvukovi koji bi se mogli opisati kao gunđanje i kimanje glavom. Još bizarnije je činjenica da Yumi nikada nije zatražila rastavu braka, već naprotiv, rodila je njihovo treće dijete.

Nevjerojatan razlog za šutnju u braku

Ne baš rječiti Otou je nakon nekoliko godina braka rekao kako vjeruje da dobiva nedovoljnu pažnju svoje supruge koja se posvetila djeci. U samim počecima se samo durio nakon čega se izjasnio i rekao da smatra kako je briga njegove supruge usmjerena isključivo prema njihovoj djeci, piše Brightside.me.

Prvotno durenje ubrzo je preraslo u ljubomoru koju je osjećao prema vlastitoj djeci. Očito ne smatrajući da se ponaša infantilno, ljutio se na svoju suprugu koja se poprilično angažirala u odgoju njihovih potomaka. Za njegov ukus i previše.

Sretan završetak

Prošlo je već 20 godina otkako su ušli u brak pa se može reći da su njihova djeca već odrasla. Za razliku od njegove supruge, djeci je to smetalo, stoga su odlučili učiniti nešto po pitanju situacije unutar uže obitelji. Tim su se povodom obratili televizijskoj kući Television Hokkaido koja je napravila emisiju s ciljem pronalaska rješenja sukoba njihovih roditelja. Inače, Otouova djeca nikad nisu čula svog oca kako razgovara s njihovom majkom.

Na emisiji je prikazan bračni par Katayama na klupi u parku gdje su imali svoj prvi spoj, samo ovog puta dva desetljeća kasnije.

Iako je isprva oklijevao, Otou Katayama je na toj klupi napokon uputio supruzi nekoliko riječi te joj je objasnio kako je znao da ju je njegova šutnja povrijedila. Budući da je tim događajem okončan period od dva desetljeća duge šutnje, Otou je pojasnio kako je zahvalan Yumi jer je bila uz njega kroz tako dug period.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap