Bjelovarska baka i unuk uhićeni, iz Njemačke im stigao paket s nekoliko kilograma droge

Josip Mihaljević
9. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Iz PU bjelovarsko-bilogorske javljaju kako je dovršeno kriminalističko istraživanje pomalo bizarnog karaktera. Uhićeni su 75-godišnjakinja i 20-godišnjak, oboje hrvatski državljani i oboje s područja Grada Bjelovara. Prema neslužbenim informacijama, radi se o baki i unuku…

droga

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Starica i mladić uhićeni su u Poštanskom uredu u Bjelovaru prilikom preuzimanja paketa koji je stigao iz Njemačke.

U njemu se nalazilo 1534 grama amfetamina (speed), 1023 komada ectasyja (težine 510 grama), a tereti ih se da su tu drogu namjeravali preprodavati. Pretragom stana pronađeno je prijenosno računalo i mobitel koji su poslužili prilikom naručivanja ilegalnih supstanci.

Osumnjičeni 20-godišnjak predan je u pritvor, a 75-godišnjakinja je puštena na slobodu. Unatoč tome, protiv oboje su podignute kaznene prijeve zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnej i prometa drogama.

Policija je u svom priopćenju otkrila kako su drogu naručili iz Njemačke putem internetske platforme.

Kako portal bjelovar.live neslužbeno doznaje, radi se o baki i unuku, no ta informacija nije službeno potvrđena od strane državnih organa.

Nije poznato jesu li djelovali u tandemu, ili je unuk baki bez njenog znanja  priuštio veliki šok i probleme sa zakonom. Naravno, postoji i opcija da je baka unuku priuštila velik šok bez njegovog znanja, ali složit ćete se, to je manje izgledan scenarij.