Bivša ministrova razrednica poručila Aladroviću: “Iritirate ljude!”

Jasmina Grgurić Zanze
18. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Ministar rada i mirovinskog sustava, koji je na tu funkciju došao tek nedavno, vodi tešku bitku na dva fronta. Tek što je završio s izmjenama unutar mirovinske reforme zbog referendumske inicijative “67 je previše”, Josipa Aladrovića dočekao je štrajk u školama za veće plaće. Na njegovoj strani nije ni bivša razrednica, profesorica kemije Ljiljana Anđelić-Bucić koja je svom bivšem učeniku uputila oštru poruku.

Josip Aladrović (Snimak zaslona/HRT)

Profesorica kemije Ljiljana Anđelić-Bucić o svom bivšem učeniku, današnjem ministru rada i mirovinskog sustava, Josipu Aladroviću ima samo riječi hvale kao razrednica, ali javno mu je u vezi štrajka u školama poručila da – iritira ljude.

“Postavljaju se potpuno pogrešno i njihov odnos naprosto iritira ljude te odaju dojam kao da nas uopće ne razumiju. Takav odnos ministra Aladrovića i svih njegovih kolega potpuno je aljkav i neprihvatljiv. Naša struka već godinama je srozana, a sada nemamo drugog izlaza nego nastaviti dalje. Odustajanje bi bilo totalna blamaža” – rekla je za T portal nekadašnja Aladrovićeva razrednica iz požeške gimnazije.

Profesor Velimir Srića napustio sindikat: "Štrajkaju zbog sitne materijalne koristi"

Profesorica sa 30 godina iskustva u jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova u Hrvatskoj smatra da njezinoj struci treba vratiti dignitet. Navodi da iza njihova rada stoji ogroman trud i angažman, jer na satove idu s hrpom literature, moraju se pripremati, biti u trendu, imati strpljenja prema učenicima i prihvaćati nove metode rada… A sada su im, dodaje, od godišnjih odmora odbili i Badnjak i Staru godinu.

Ipak, za svog bivšeg učenika ima riječi hvale. Kaže da je bio jedan od najboljih, manu mu ne može naći, a suradnju s njim opisuje kao savršenu. Međutim, traži ga da malo razmisli o zahtjevima prosvjetnih djelatnika te odnosu društva prema prosvjeti te mu poručila da se osjećaju – loše.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap