Automobilom se zabio u umirovljenika na biciklu: Kaznu plaćaju i jedan i drugi

Josip Mihaljević
22. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je o jučerašnjoj prometnoj nesreći na cesti Tisno-Murter u kojoj je teške tjelesne ozljede dobio 67-godišnji vozač bicikla. Iako je prometnu uzrokovao 53-godišnji vozač automobila, kaznu će po svemu sudeći dobiti i umirovljenik.

biciklista

Foto: Unsplash

PU šibensko-kninska izvijestila je o jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u poslijepodnevnim satima na cesti Tisno-Murter u kojoj je teže tjelesne ozljede zadobio 67-godišnji biciklist.

Do prometne nesreće došlo je jer 53-godišnjak upravljajući osobnim vozilom marke Opel nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti – sumrak, nepregledan zavoj ulijevo, uzdužni nagib u usponu…) te je u izlasku iz lijevog nepreglednog zavoja naletio na 67-godišnjeg biciklista koji se kretao u istom smjeru lijevom stranom kolnika. Policija napominje kako je umirovljenik na biciklu bio dužan kretati se desnom stranom kolnika, a nije imao svjetla ni na prednjoj ni na zadnjoj strani bicikla te je vozio bez ikakvih reflektirajućih oznaka.

Umirovljenik je od siline udarca pao na tlo. Ukazana mu je pomoć u Općoj bolnici Šibenik i pušten je na kućnu njegu.

Protiv vozača automobila, zbog izazivanja prometne nesreće, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibenik, a protiv vozača bicikla Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenja više prekršaja.

 

Copy link
Powered by Social Snap