[Aplikacija tjedna] Promjena pozadine i zvuka zvona nikada nije bila lakša uz ovu aplikaciju

Matej Markovinović
29. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Dosadile su vam pozadine ili zvukovi zvona i obavijesti koje ste zadano dobili uz svoj pametni telefon? Ne brinite, rješenje nudi aplikacija Zedge koju je moguće besplatno preuzeti na Googleovoj Trgovini Play i Appleovom App Storeu.

Foto: Unsplash

Pozadinska slika na pametnom telefonu može uveliko pridonijeti iskustvu korištenja. U galerijama se nerijetko mogu pronaći slike koje je proizvođač već ponudio, no one često znaju biti pomalo dosadne. Bilo kako bilo, rješenje nudi aplikacija Zedge, koja korisnicima pruža pregršt opcija kada je riječ o pozadinama, ali i zvukovima zvona te obavijesti.

Nakon što se aplikacija preuzme i po prvi puta otvori, naći ćete se na početnoj stranici. Tamo se, naime, nalaze najbolje pozadinske slike, pa ako ste došli samo promijeniti izgled zaslona vašeg telefona, dalje od toga ni ne trebate ići.

Početna stranica s pozadinskim slikama. Screenshot: Zedge

Postavljanje pozadine

Tu je zaista velik odabir pozadinskih slika, pa ih čak možete pretraživati po temi ili ključnoj riječi pomoću ikonice povećala u gornjem desnom kutu. Nakon što pronađete onu koja vam odgovara, kliknite na nju te odaberite ikonicu za preuzimanje (strelica prema dolje).

Na koncu će se pojaviti skočni prozor sa sljedećim opcijama – Set Wallpaper (postavi pozadinu), Set Lock Screen (postavi pozadinu zaključanog zaslona), Set Both (postavi oboje), Adjust (prilagodi) i Save to media folder (spremi na uređaj).

Sada je samo potrebno odabrati što želite od navedenog.

Opcije za odabir. Screenshot: Zedge

Postavljanje zvuka zvona

Kad je riječ o postavljanju zvuka zvona, potrebno je prvo kliknuti na tri crtice u gornjem lijevom kutu kako bi se otvorio izbornik s opcijama.

Tri crtice koje otvaraju izbornik s opcijama. Screenshot: Zedge

Pri otvaranju izbornika s opcijama, ponudit će se opcije – Wallpapers (pozadine), Video Wallpapers (video pozadine), Ringtones (zvukovi zvona), Notification Sounds (zvukovi notifikacija). Za promjenu zvuka zvona, potrebno je odabrati treću opciju na listi.

Izbornik s opcijama. Screenshot: Zedge

Nakon što se odabere Ringtone opcija, baš kao i kod pozadina, otvorit će se ekran s brojnim zvukovima koje možete koristiti za svoje zvono. Ako vam nije do beskrajnog traženja idealnog zvuka, uvijek je moguće pretraživati zvona pomoću ikonice povećala u gornjem desnom kutu.

Veliki izbor zvukova zvona. Screenshot: Zedge

Zvukove zvona možete preslušavati klikom na Play ikonu. Kada nađete onaj koji vam odgovara, potrebno je kliknuti izvan tog središnjeg kruga te će se tada otvoriti sličan ekran kao i kod pozadina. Za postavljanje zvuka potrebno je odabrati ikonicu za preuzimanje (strelica prema dolje), pri čemu će se opet pojaviti jedan skočni prozor.

Skočni prozor sadržava sljedeće opcije – Set Ringtone (postavi zvuk zvona), Set Notification (postavi zvuk obavijesti), Set Alarm Sound (postavi zvuk alarma), Set Contact Ringtone (postavi zvuk zvona za kontakt) i Save to media folder (spremi na uređaj).

Na kraju je potrebno odabrati što od navedenog želite, pa možete bezbrižno uživati u vašem novom zvuku.

Skočni prozor s opcijama za odabir. Screenshot: Zedge

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap