[ANKETA] Svi pričaju o Josipinoj izvedbi himne. Kako se vama svidjela?

Jasmina Grgurić
18. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Prije nego li je Zoran Milanović danas prisegnuo za predsjednika države, himnu “Lijepa naša” otpjevala je u svom prepoznatljivom stilu glazbena diva Josipa Lisac. Očekivanja od izvedbe koja se danima najavljivala bila su velika, ali čini se kako ona velik dio građana ipak nije oduševila. Oduševljena nije bila ni stručnjakinja za protokol Milada Privora, a pjevačici spočitavaju i da je pobrkala riječi. Neki su pak iz izraza lica uzvanika iščitali nezadovoljstvo ovakvom izvedbom himne.

Josipa Lisac izvodi himnu (Snimak zaslona/HRT)

Društvene mreže “zapalili” su komentari izazvani izvedbom “Lijepe naše” koju je na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića otpjevala legendarna Josipa Lisac. Učinila je to u svom prepoznatljivom stilu, no to se brojnim građanima jednostavno nije svidjelo. Svidjelo se nije ni stručnjakinji za protokol, Miladi Privori.

“Kao što sam i očekivala da će nas Josipa Lisac sve iznenaditi, zaista nas je sve iznenadila. Samo možda ne u pozitivnom smislu. Na trenutke se vidjelo da je i izabrani predsjednik Zoran Milanović bio zatečen izvedbom” – komentirala je Privora na HRT-u tijekom prijenosa inauguracije.

Privora smatra da “himna mora biti himna” te da je u izvedbi Josipe Lisac bilo jednostavno previše umjetničke slobode te kako bi sretnija bila da ju je otpjevala klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice koja je izvela pjesmu “Tvoja zemlja” Vice Vukova.

S Privorom se slažu mnogi, a neki pak glazbenoj divi zamjeraju i što je pobrkala riječi himne. Tako je otpjevala “Teci, Savo, Dravo, teci” iako Drava dolazi na prvo mjesto. A neki su pak primijetili kako je premijer Andrej Plenković zakolutao očima tijekom himne, Zoran Milanović veći dio vremena imao je sklopljene oči, dok se oduševljenje nije moglo iščitati ni iz izraza Kolinde Grabar Kitarović. Možda je razmišljala kako bi ona to otpjevala (bolje)…

Bilo kako bilo, pitamo vas za mišljenje:

Kako vam se svidjela himna u izvedbi Josipe Lisac?

 

[ANKETA] Svi pričaju o Josipinoj izvedbi himne. Kako se vama svidjela?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap