[ANKETA] Što mislite, treba li gradonačelnica Supetra kazniti Torcidu?

Jasmina Grgurić
11. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Kao i obično kada su u pitanju događanja s nacionalnim predznakom, javnost je podijeljena u slučaju reakcije gradonačelnice Supetra, Ivane Marković. Ona je osudila huliganski napad kada se grupa mladića u noći na nedjelju konfrontirala s mladim sezonskim radnicima iz Slavonije i djevojkom iz Varaždina. Navodno je riječ o napadu na nacionalnoj razini, jer je jedan od napadača pitao “Gdje je Srbin?”.

Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković (Snimak zaslona/RTL)

Huligani su prije napada na sezonce bili na malonogometnom turniru “Torcida Brač kup” pa je supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila da zbog ovog incidenta više neće financirati tu manifestaciju.

“Iz grada Supetra u Hrvatsku ide kriva slika, mi smo uvijek bili otvoren i tolerantan grad. Ovo što se dogodilo zato što je netko druge nacionalnosti, to je za mene i moje sugrađane nedopustivo” – rekla je za RTL gradonačelnica.

Ipak, uvjerena je da je riječ o izoliranom slučaju. Također, ugostila je žrtve ovog incidenta. Podršku im je pružila u suradnji s Turističkom zajednicom te će mladi, unatoč napadu, ostati raditi do kraja sezone.

Međutim, šokirana je s reakcijom javnosti te se nada da će napadači biti primjereno kažnjeni.

Na reakciju bračke Torcide nije trebalo dugo čekati.

“Takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo je i zlonamjerno te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova” – poručili su iz Torcide Brač.

Na društvenim mrežama kazali su i da na ovom događaju humanitarnog karaktera nije bilo nijednog incidenta te da nije pod njihovom kontrolom ono što se događa nekoliko sati kasnije nakon turnira. Samim time, smatraju, ne trebaju biti ni sankcionirani za nešto za što nisu odgovorni.

Isto tako, naveli su da je gradonačelnica Supetra “inače simboličnu financijsku potporu ukinula još prije dvije godine”.

Što mislite o potezu gradonačelnice Supetra?

[ANKETA] Što mislite, treba li gradonačelnica Supetra kazniti Torcidu?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap