Agnès Varda, 89-godišnjakinja sa stilom zasjala na crvenom tepihu i pokazala mladima što je moda

Jelena Ratko
6. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Agnès Varda na ovogodišnjoj dodjeli Oscara bila je najstarija među svima nominiranima, a čini se da je upravo njezina odjevna kombinacija prošla najzapaženije na crvenom tepihu. O njezinom uočljivom i osvježavajućem stilu danas priča cijeli Internet.

Francuska filmska redateljica, čiji je film Faces Places bio nominiran za najbolji dugometražni dokumentarni film, ovih dana izaziva burne reakcije na Twitteru zahvaljujući svojoj odjevnoj kombinaciji cvjetnog uzorka. 89-godišnja Varda je skombinirala svileni Gucci kardigan, hlače i kimono s okruglim naočalama u stilu Johna Lennona.

Kosu boji u dvije različite nijanse – bijelu i crvenkastu – koje su se savršeno uklopile u kombinaciju koju je izabrala za najpoznatiju dodjelu filmskih nagrada. Još je jednom dokazala da je jedna od najhrabrijih i najkreativnijih u filmskoj industriji kada je riječ o modi.

“Nikada nećete biti cool kao Agnes Varda, ali možete pokušati”, na Twitteru je napisala Rebecca Keegan, iz časopisa Vanity Fair Hollywood. Autorica Kate Sinclaire slaže se i s uzbuđenjem objavljuje da želi biti Agnès Varda kada odraste. U nastavku donosimo najzanimljivije komentare na ovaj hrabri modni potez.

“Francuska redateljica Agnes Varda daje mi ŽIVOT s tom kosom u dvije boje.”, objavila je Cady Heron.

“Da, ona to jest! Stara je i ponosna – ima 89 godina i zaboga – još uvijek briljira. Molim vas, nemojte joj to oduzeti”, napisala je Susan Johnson.

Ipak, bez obzira na to što je na dodjeli Oscara bila najstarija među nominiranima, Varda svoju dob ne smatra presudnom za daljnji rad.

U intervjuu za  The New Yorker priznala je kako je zdravlje ne služi najbolje. “Ali nisam tužna! Imam poteškoća s vidom. Ne čujem dobro. Ne ide mi sa stepenicama. Ali ljudi mi uvijek kažu kako sam puna energije. I jesam! Energija nema veze s tijelom. Sve je u glavi, u mozgu, sve je to joie de vivre”, objasnila je.

Ova samoprozvana feministica ima želju vidjeti što više žena u filmskoj industriji – iza kamere. “Otkad sam počela raditi filmove, prije više od 60 godina, govorim ženama, ‘idite’, ‘radite’. Ima tako puno poslova u filmskoj industriji koje žene mogu obavljati”, izjavila je u intervjuu za  ABC News. “Lijepo mi je vidjeti da to postaje stvarnost. Sve je više filmova koje su režirale žene, one su cijenjene i dobivaju prostor, ima mjesta za žene!”, dodala je.

“Agnes Varda moja je nova ikona stila.”, komentirala je Morgan Jerkins.

Ne samo da je bila najstarija na dodjeli, već je i starija od same dodjele. Varda je rođena 1928. godine u Brusselsu, točno godinu dana prije nego što održana prva dodjela nagrada Akademije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap