U 82. godini života umro legendarni brk Holywooda, Burt Reynolds

Josip Mihaljević
7. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Legendarni američki glumac, redatelj i producent Burt Reynolds preminuo je jučer od posljedica srčanog udara. Preminuo je u bolnici u Floridi, okružen obitelji i najbližim prijateljima.

burt reynolds

Foto: Burt Reynolds | Youtube screenshot

BBC izvještava kako je jučer u 82. godini života preminuo legendarni Burt Reynolds. Srčani udar iznenadio je njegove najbliže, budući da je prije osam godina ugradio prijemosnicu i sve je bilo u redu.

Nekadašnja megazvijezda probila se na glumačku scenu krajem šezdesetih godina na televiziji, a potom i na veliko platno u 70-ima, gdje je ostavio najveći trag. Deliverance, Smokey and the Bandit, The Cannonball Run i Boogie Nights su ga učinili jednim od najpopularnijih glumaca u tom periodu.

Reynolds je bio posebice omiljen među nježnijim spolom, jednom je čak pozirao gol za popularni časopis za žene Cosmopolitan, ali kasnije je to nazvao “glupom idejom”.

Sredinom 80-ih, karijera mu je bila u slobodnom padu, često popraćena s tabloidnim izvještavanjima o njegovom burnom životu. U 1996. je proglasio bankrot, sa skoro 11 milijuna dolara duga. Većinu novaca je ulupao u neuspješne restorane i ekipu američkog nogometa u Floridi.

U 2014., bio je primoran prodavati mnoge nagrade koje je osvojio, uključujući i Zlatni globus za nastup u filmu Boogie Nights.

Reynolds je bio osebujan glumac, često je znao odbijati uloge koje mu se nisu svidjele. Tako je odbio glumiti u serijalu James Bond, odbio je glumiti Hana Sola u Zvjezdanim ratovima, i odbio je glumiti glavnu mušku ulogu u filmu Pretty Woman.

Napisao je dvije autobiografije, iz koje izdvajamo sljedeći citat:

“Kada pogledate moju karijeru, ona ne izgleda normalno, ona izgleda kao srčani udar. Znam da sam star, ali se osjećam mladim. I postoji jedna stvar koju mi nitko ne može oduzeti – nitko se nije zabavio kao ja”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap