72-godišnja Joka udavala se nevjerojatnih 17 puta! Kaže: “Dosta je bilo”

Jasmina Grgurić
19. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Ne, ne mogu reći da svih 17 muškaraca nije vrijedilo, a da sam samo ja dobra. Bilo je među njima najviše pijanaca, ali i ja sam pila, igrala na stolu, tukla se sa njima. Bila sam svojevremeno veliki bekrija. ‘Ko je spreman da mene takvu trpi i podnosi. Nitko.”

Foto: Pixabay

Joka Kutlača iz Mašića kod Gradiške u Bosni i Hercegovini ima 72 godine, a mještanima je naširoko poznata po bračnim dogodovštinama, što ni ne čudi jer se udavala nevjerojatnih – 17 puta. Prvi puta, učinila je to kada su joj bile 23 vjerujući da će ta ljubav okrunjena brakom biti doživotna. Ipak, bio je to tek prvi u nepreglednu nizu supruga.

Nije željela trpjeti ponižavanja

“Udovica sam od rata, od kada sam se razišla sa posljednjim, i ne želim više da se udajem. Dosta je bilo. Za mene su to samo priče koje ponavljam često u društvu. Svi me tjeraju da objašnjavam kako sam se udavala i razudavala, ko je kakav bio, odakle… Istinu govorim, ali poslije svi kažu – nemoj Joko lagati, nije to sve baš tako bilo”- ispričala je Joka Kutlača, prenosi Radio Sarajevo

Prve svadbe i danas se sjeća kao da je bila jučer. Otišla je od kuće u konjskoj zaprezi. Konji su bili okićeni, pjevalo se i veselilo, a iako je bila zima, mladence je grijala ljubav. Nažalost, nije potrajala pa je Joka sreću morala nastaviti tražiti dalje. Naime, za prvi bračni brodolom kriva su bila govorkanja suprugove obitelji, navodi, jer su govorili da je ružna i da im je sin mogao oženiti ljepše i bogatije cure. Kako nije htjela trpjeti ponižavanja, spakirala se i vratila kući.

Među njima je bilo najviše pijanaca

Sjećanje ju služi i na drugog muža kojega je dovela u kuću. Napominje da je i on bio lijep i bogat, ali je pristao kućiti se kod nje u brdu da se Jokino ognjište ne ugasi, pošto nije imala braće. Lijepo joj je govorio, svjedoči, ali tepanja su prekinuli policajci koji su jedan dan došli po njega zbog krađa bicikala i strpali ga u zatvor. Krenula je potraga za novim mužem.

“Ne, ne mogu reći da svih 17 muškaraca nije vrijedilo, a da sam samo ja dobra. Bilo je među njima najviše pijanaca, ali i ja sam pila, igrala na stolu, tukla se sa njima. Bila sam svojevremeno veliki bekrija. Ko je spreman da mene takvu trpi i podnosi. Ni’ko” – rekla je gospođa Joka. 

Nakon svih 17 bračnih pokušaja, od kojih su neki uvedeni u matične knjige, a neki zabilježeni samo na riječ, ostala je sama, bez muža i djece u pustom selu.

 

72-godišnja Joka udavala se nevjerojatnih 17 puta! Kaže: “Dosta je bilo”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap