‘Zuhra’ je rješavala sve: Ovaj aparat za masažu korišten je i za otapanje sala

Matej Markovinović
4. lipnja 2023.
Foto dana
A- A+

‘Zuhra’ je bila čuveni proizvod tvrtke ‘Ozalj’ Metalna industrija Karlovac. Radi se o aparatu za masažu, kojeg su ljudi koristili za apsolutno sve, od rješavanja kroničnog išijasa i reumatskih problema, pa sve do otapanja sala s trbuha.

“Zuhra” je specijalno konstruiran aparat za masažu tijela, koji se može koristiti za rekreaciju i relaksaciju vašeg organizma. Tako barem piše u reklami tvrtke “Ozalj” Metalne industrije Karlovac, koju je na svojoj Facebook stranici objavio Tehnički muzej Nikola Tesla.

Ovaj se aparat mogao naći u brojnim kućanstvima prošloga stoljeća, a najčešće je korišten za rješavanje reumatskih bolesti mišića, tetiva, oboljenja ramena, artroze i slično. “Zuhra” je korištena, štoviše, i kod kroničnog išijasa, poremećaja cirkulacije, atrofije mišića te za opuštanje nakon fizičkih napora poput sporta i dugotrajnog hodanja.

Vjerovalo se, također, da “Zuhra” može biti dobar pomoćnik i kod otapanja sala s trbuha.

– Masaža nadalje blagotvorno djeluje na uklanjanje nervoze, nesanice i druge mišićne napetosti. Uloga masaže kod smanjivanja suvišnih kilograma već je odavno poznata, a da o njenom utjecaju na ljudsku kožu i lijep izgled puti i ne govorimo, piše u reklami.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap