Umjesto team buildinga, radnici su nekada uživali na sindikalnim izletima

Jasmina Grgurić
3. listopada 2019.
Foto dana
A- A+

Radnici danas idu na team building (izgradnja tima), a nekada su tvrtke svoje zaposlenike nagrađivale sindikalnim izletima. Poanta je tada bila u nogometu, kartanju, roštilju, vinu i pjesmi, dok se danas više pažnje posvećuje samim međuljudskim odnosima i komunikaciji. Mi se rado prisjećamo vremena kada se to radilo kroz “iće i piće” a podsjetnik je i ova fotografija radničkog putovanja iz 1968. godine.

Seminari, radionice, kreativnost, razvijanje raznih vještina unutar tima te čitav niz aktivnosti u kojima radnici često posebno ne uživaju, jer imaju osjećaj da u njih ulažu preveliki napor, zamijenili su nekadašnje sindikalne izlete.

Naglasak je nekada bio na druženju uz jelo, piće i pjesmu, dok današnji team building stavlja pred radnika nove izazove i kada nije na radnom mjestu, zahtijevajući od njega angažman s ciljem da se više poistovjeti s okruženjem firme.

Uspomena zagrebačkog Tehničkog muzeja podsjeća nas na vrijeme kada je izlet bio samo izlet i radnici su doista uživali u jednostavnosti druženja.