Stravični prizori iz Petrinje nakon potresa koji je razorio pola grada

Jasmina Grgurić Zanze
29. prosinca 2020.
Foto dana
A- A+

Stravični potres magnitude 6,2 danas je oko 12:20 sati razrušio središte Petrinje i Gline uz velike materijalne štete, ozlijeđene stanovnike i ljudske žrtve. Stradao je i Sisak, ima ozlijeđenih, a podrhtavanje se uz urušavanje objekata snažno osjetilo u Zagrebu te diljem Hrvatske i šire.

Razrušeno središte Petrinje (Foto: Danijel Prerad/FB)

Novinar Večernjeg lista, Danijel Prerad našao se danas za vrijeme potresa u samom epicentru u selu Strašnik nedaleko od Petrinje i Gline, gdje se jučer dogodilo podrhtavanje jačine 5, a danas oko 12:20 sati nažalost daleko razorniji potres magnitude 6,2.

Grad je razrušen, materijalne štete su ogromne, poginula je djevojčica, a velik je broj ozlijeđenih iz Petrinje i Siska gdje je također došlo do urušavanja. Potres se uz materijalne štete osjetio i u Zagrebu te diljem Hrvatske i susjednih zemalja.

“Živ sam, bio sam u epicentru kad je zdrmalo. U Strašniku. Petrinja je jako stradala i ta sela. Trebat će puno pomoći ovom području. U Petrinji sam sada, ja sam dobro, ali nažalost ima žrtava i ozlijeđenih. Čuvajte se svi…” – napisao je iza 13 sati novinar Danijel Prerad.

Živ sam, bio sam u epicentru kad je zdrmalo. U Strašniku. Petrinja je jako stradal i ta sela. Trebat će puno pomoći…

Objavljuje Danijel PreradUtorak, 29. prosinca 2020.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap