Ovaj uređaj iz 70-ih bio je spas, a neke ga žene koriste još i danas

Jasmina Grgurić Zanze
4. siječnja 2021.
Foto dana
A- A+

Sam napraviti frizuru čak i uz pomoć raznih uređaja kod kuće, složit će se mnoge žene, nimalo nije lako. Kako je tek bilo bez modernih uvijača i pegli za kosu dobro znaju starije generacije. No, 70-ih se pojavio jedan Iskrin aparat koji je spašavao stvar. Neki ga u svojim domovima čuvaju i koriste još i danas.

NEDJELJNI REKLAMNI KUTAK – ISKRA, Kranj, 1977.

Objavljuje Tehnički muzej Nikola TeslaSubota, 2. siječnja 2021.

 

Tehnički muzej Nikola Tesla podsjetio nas je na jedan aparat bez kojeg mnoge žene nisu mogle u prošlom stoljeću, a neke ga koriste i danas.

Riječ je o Iskrinom električnom setu za češljanje. S uređajem narančaste boje mogli smo raditi uvojke, kovrče, počešljati se ili samo osušiti kosu.

“Set za češljanje Iskra Braun aparat je s kojim se radi brzo i lagano. Lijepo priliježe ruci, ima snagu 500 W, možete birati između dva stupnja topline, a treba spomenuti i njegovih pet priključaka s kojima se rukuje bez teškoća” – piše na reklami iz 1977. godine.

“Jedino se ne šišam sama” – dodali su proizvođači ovog “spasa za frizuru”.

Gospođa Roza priložila je fotografiju istoga uređaja kojega još uvijek ima i koristi, a neki su se čak i našalili da bi im dobro došao i u ovo vrijeme potresa.

Objavljuje Roza OkićNedjelja, 3. siječnja 2021.

 

Copy link
Powered by Social Snap