[FOTO DANA] Umirovljenica sašila više od stotinu šarenih maski za lice

Jasmina Grgurić
30. travnja 2020.
Foto dana
A- A+

Lijepom gestom iznenadila je zagrebačka umirovljenica Višnja Paić koja se odazvala akciji pokrenutoj unutar američkog Veleposlanstva u Zagrebu u kojem radi njezina kći Nikolina. Za njihove djelatnike nesebično je sašila više od stotinu šarenih maski za lice.

“U nevolji se junaci poznaju! Kad je kriza, svatko od nas pomaže onako kako najbolje zna. Mama naše kolegice Nikoline Paić sašila je preko 100 maski za zaposlenike Veleposlanstva kako bi očuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih kolega i svojih bližnjih. Uostalom, sigurni smo da će ovu ozbiljnu situaciju, šarene maske učiniti puno podnošljivijom. U ime cijelog Veleposlanstva, hvala mami Paić!” – napisali su iz Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država na svojoj Facebook stranici.

Umirovljenica Višnja Paić odlučila je pomoći svojim vremenom, znanjem, ali i veselim i šarenim materijalima od kojih je skrojila 120 maski svih veličina i uzoraka za djecu i odrasle.

Za Generacija.hr njezina kći Nikolina ispričala je kako je inicijativa pokrenuta još u vrijeme kada je zavladala prava nestašica maski za lice. Pitala je majku i ona je odmah pristala, a dnevno je šivala od 15 do 30 maski.

Markotić pojasnila moramo li nositi maske, otkrila i hoće li biti na listi HDZ-a

Ova majka četvero djece i ponosna baka devetero unučadi po struci je bila profesorica tjelesnog odgoja, a kasnije se prekvalificirala u krojačicu te pokrenula krojački obrt. Rado je šivala odjeću za djecu i imala svoj dućan.

Epidemiologinja Alemka Markotić kazala je kako je nošenje maski za lice preporučljivo u zatvorenim javnim mjestima, poput trgovina i javnog prijevoza. Kako su maske nastale u kućnoj izradi od pamučnih materijala perive, nekoliko komada dovoljno nam je kako bismo barem donekle zaštitili i sebe i druge za vrijeme epidemije.