Foto dana: Stara reklama veliča kvalitetu nekadašnjih DTR-ovih košulja

Matej Markovinović
11. studenoga 2023.
Foto dana
A- A+

Zagrebačka Domaća tvornica rublja proizvodila je košulje koje su se nekada nosile na gotovo svakom slavlju, od rođenja pa do vjenčanja. Staru reklamnu fotografiju za DTR-ove košulje objavio je na svojoj Facebook stranici Tehnički muzej Nikola Tesla u sklopu njihovog Nedjeljnog reklamnog kutka.

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu je na svojem Facebook stranici objavio reklamu iz 1964. godine za košulje koje je proizvodila zagrebačka Domaća tvornica rublja (DTR). Starije generacije se zasigurno sjećaju da je bilo riječ o kvalitetno napravljenim košuljama koje su se nosile na raznoraznim slavljima, od rođenja pa do vjenčanja.

– Uvijek omiljena DTR košulja, kratko piše na reklami koja prikazuje muškarca u košulji oko kojeg su se smjestile tri elegantne žene.

Inače, DTR je 2017. godina zatvoren nakon čak 103 godine poslovanja. Tvrtka je zapošljavala 1.200 radnika, od kojih su mnogi u tvornici odradili čitav svoj radni vijek. Uspomene na DTR-ove košulje i dalje ostaju, iako gašenje te tvornice podsjeća na nemili trend nestajanja domaćih tekstilnih tvrtki, koje su nekada ‘žarile i palile’.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap