Foto dana: Ova reklama vraća nas u vrijeme kada su šivaće mašine bile simbol modernog domaćinstva

Matej Markovinović
10. prosinca 2023.
Foto dana
A- A+

Nostalgija i inovacija susreću se u staroj reklami za Bagatove šivaće mašine koju je na svojoj Facebook stranici objavio Tehnički muzej Nikola Tesla, vraćajući nas tako u doba kada je ručni rad bio u samom srcu svakog doma. Reklamna fotografija prikazuje šivaću mašinu ‘Ruža STEP’ koju neki zasigurno još danas mogu pronaći na svom tavanu.

U doba brze mode i masovne proizvodnje, fotografija iz arhiva Tehničkog muzeja Nikola Tesla podsjeća nas na vremena kada je posjedovanje šivaće mašine značilo kreativnu slobodu i samostalnost kad je riječ o modifikacijama ili popravku odjeće. Riječ je, naime, o reklamnoj fotografiji za šivaću mašinu ‘Ruža STEP’ koju je proizvodila zadarska tvrtka Bagat.

– Ritam mode, ritam Ruže Step. Bagat vam zahvaljuje na zanimanju za svoj vrhunski proizvod – rukavni elektronički šivaći stroj Ruža STEP, piše na reklamnoj fotografiji koja prikazuje za to vrijeme modernu šivaću mašinu.

Inače, Bagatove šivaće mašine ne samo da su olakšavale izradu i popravak odjeće, već su bile i ponos mnogih domaćinstava koja su cijenila dugotrajnost i pouzdanost. Bagat je općenito bio vrlo prepoznatljiv brend u bivšoj Jugoslaviji, a simbolizirao je napredak i modernizaciju u svakodnevnom životu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap