Baka na štakama zbog prosvjednika morala hodati do ulaza u bolnicu Rebro

Jasmina Grgurić
6. listopada 2021.
Foto dana
A- A+

Uvođenje obaveznih covid potvrda, odnosno testiranja zaposlenika u zdravstvenom sustavu, dovelo je do prosvjeda na ulazu u zagrebačku bolnicu Rebro, što je ometalo normalan rad. Ova baka na štakama morala je tako pješačiti do ulaza do kojeg zbog prosvjednika nije mogla taksijem.

Treći je dan od uvođenja obaveznih covid potvrda, odnosno testiranja za zaposlenike u zdravstvenom sustavu. Prosvjednici su prva dva dana “okupirali” ulaz u zagrebačku bolnicu Rebro kako bi izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom Stožera, dok ih se danas okupilo svega nekoliko.

Intervenirala je i policija, a sam protest otežao je normalan rad i protok pacijenata. Tako je ova baka na štakama jučer morala pješačiti do ulaza u bolnicu, jer taksi koji ju je dovezao nije pušten do mjesta gdje se okupila skupina prosvjednika.

Fotografija je objavljena na stranici Sindikata umirovljenika Hrvatske “Pokret protiv siromaštva starijih osoba” gdje su osudili postupke prosvjednika koji idu na štetu starijih građana, kao i u ovom slučaju.

“U krugu bolnice Rebro, starija gospođa stiže taksijem, no ne puštaju ih do ulaza u bolnicu, već mora polako na dvije štake. Tamo na ulazu se već okupljaju prosvjednici, antivakseri koji uopće ne trebaju u bolnicu, a niti su zdravstveni radnici, i blokiraju ulaz pacijentima. Viču pod prozorima bolničkih soba i straše pacijente. Ludo vrijeme” – napisali su uz fotografiju SUH-ovci.

 

Baka na štakama zbog prosvjednika morala hodati do ulaza u bolnicu Rebro
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap