Umirovljenica iz Našica ostala bez gotovo 18.500 eura: Nije riječ o tipičnoj prevari

Luka Kalac
17. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Još jedna priča o računalnoj prevari dolazi iz Našica gdje je umirovljenica ostala bez više od 18.400 eura na bankovnom računu. Nije posrijedi slučaj u kojem je umirovljenica nasjela na priču prevaranta, već je njezin bankovni račun hakiran. Policija traga za nepoznatim prevarantom.

Novčanice od 5, 10 i 20 eura.

Novac | Foto: MUP

Računalne prevare ne jenjavaju, a to dokazuje jedan takav slučaj koji dolazi s područja Osječko-baranjske županije. Za sada nepoznati prevarant je pokrao 64-godišnju umirovljenicu iz Našica i dočepao se njezinog novca na bankovnom računu.

Policijski znak na uniformi; u pozadini je policijski automobil
Prevaranti 'jeftinom' pričom i još jeftinijim nakitom došli do više od tisuću eura jedne umirovljenice

Početkom prošlog tjedna, točnije 4. ožujka, prema priopćenju Osječko-baranjske policije, prevarant nepoznatog identiteta je na neutvrđen način hakirao podatke 64-godišnje umirovljenice iz Našica. Nakon krađe podataka, odnosno provale u njezin bankovni račun, prevarant je obavio nekolicinu transakcija s novcem umirovljenice.

Ovom kriminalnom radnjom, prevarant je umirovljenu gospođu oštetio za više od 18.400 eura. Riječ je o kaznenom djelu računalne prevare. Potraga je za nepoznatim počiniteljem, prema riječima Policijske uprave osječko-baranjske, je i dalje u tijeku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap