Radnici prevarili umirovljenika: Promijenili mu žljebove i naplatili poveću cifru

Ana Kanazir
10. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U Tribunju je prošlog četvrtka došlo do prevare 83-godišnjaka. Naime, njemu je četvero državljana Rumunjske montiralo i demontiralo žljebove na kući za iznos od 200 eura. Ipak, kod završetka radova su tražili puno veći iznos, točnije, tražili su 2.750 eura. Umirovljenik im je dao 650 eura, a potom je shvatio da je vrijednost radova zapravo oko 100 eura.

radnik popravlja žljeb na kući

Popravljanje žljeba | Foto: Pixabay, icsilviu

Prevare umirovljenika su česte, dok su prevaranti sve kreativniji. Tako su u Tribunju, mjestu u Šibensko-kninskoj županiji, Rumunji obavili radove u iznosu od oko 100 eura, a naplatili ih 2.750.eura.

Iako je prvotno dogovorena cijena za izvođenje radova montaže i demontaže žljebova na kući bila 200 eura, na kraju radova su 49-godišnjak, 31-godišnjak, 33-godišnjak i 24-godišnjak umirovljenika tražili 2.750 eura. On im je dao 650 eura, a kasnije je shvatio da je ukupna vrijednost izvedenih radova oko 100 eura.

Protiv osumnjičenih je u Policijskoj postaji Vodice provedeno kriminalističko istraživanja, a podnesena je i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Copy link
Powered by Social Snap