ZET otkrio kada vraća prodaju jeftinijih karata kod vozača

Josip Mihaljević
6. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Već početkom veljače ZET je planirao vratiti mogućnost kupcima da jeftinije karte kupuju direktno od vozača, ali je rok pomaknut na 1. travnja.

Foto: srednja.hr

U srpnju prošle godine ZET je ukinuo mogućnost kupovanja jeftinih karata direktno od vozača tramvaja, a putnici su mogli kupiti karte od 15 kuna koje vrijede 90 minuta.

Sada ponovno vraćaju fleksibilnost kupovanja karata kod vozača, doznaje dnevnik.hr, ali po nešto drugačijim cijenama. Već su početkom veljače trebali uvesti fleksibliniji model, ali je rok ipak pomaknut na 1. travnja.

“Čeka se izrada karata. Sve je u proceduri. Iz Grada su mi potvrdili da će sve biti gotovo do 1. travnja, odnosno početkom travnja”, kazao je Anto Jelić iz Sindikata vozača ZET-a.

Iako se moglo čitati kako će karta od 15 kuna biti ukinuta, tomu neće biti tako. Osim toga, kod vozača će se moći kupiti karte po 6, 10 i 15 kuna. Karta od šest kuna vrijedit će pola sata, od deset kuna sat vremena, a od 15 kuna sat i pol vremena.

Zanimljivo, na kioscima će se i dalje moći kupovati karte od četiri kune, a one će vrijedniti pola sata, jednako kao i karte od šest kuna koje možete kupiti od vozača.