Zanimljiva taktika predsjedničkog kandidata: Obećava dvostruki rast mirovina!

Josip Mihaljević
22. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Predsjednički kandidat Robert Badal iz Gvajane natječe se na predsjedničkim izborima u toj zemlji, a kao glavni adut nudi politiku dvostrukog rasta mirovina. Smatra da je ovo što umirovljenici dobiju nakon cijelog radnog staža sramota.

robert badal

Foto: Robert Badal | Youtube screenshot

Za dva mjeseca u Gvajani u Južnoj Americi biraju novog predsjednika. Jedan od kandidata je i Robert Badal, dolazi iz stranke “Promijenimo Gvajanu”, a predizborna obećanja koja je dao zaokupile su pažnju i izvan te južnoameričke zemlje.

U utorak je predstavio plan nacionalne strategije u kojoj se nalaze klasična politička obećanja (izgradnja mostova, liberalizacija telekomunikacijskih usluga…), ali i jedno neobično. Jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Gvajani je rudarstvo, a Badal predlaže dodatno oporezivanje stranih kompanija koje u Gvajani rudare boksit, najvažniju rudu za dobivanje aluminija.

Međutim, najrazvikanije obećanje je ono da će kada dođe na vlast – udvostručiti mirovine!

“Zamislite sve silne umirovljenike koji su radili čitav život i sada dobiju 20 tisuća dolara (gvajanskih dolara, op.a.). To je sramota. Državni zavod za javne informacije vam govori da već danas dobijete previše?

To je stvarno sramota. Stranka ‘Promijenimo Gvajanu’ se danas obvezuje da ćemo udvostručiti mirovinska primanja prvog dana kada stupimo na dužnost”, kazao je u jednoj medijskoj konferenciji.

Trenutačno, umirovljenici tamo imaju u prosjeku oko 550 kuna mjesečne mirovine. Naravno, troškovi života su puno niži tako da se mnogi snalaze i s ovim iznosom.

Do izbora je ostalo četrdesetak dana i bit će zanimljivo vidjeti želi li narod Gvajane odabrati predsjednika koji nudi dvostruki rast mirovina.

Zanimljiva taktika predsjedničkog kandidata: Obećava dvostruki rast mirovina!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap