[VIDEO] Uskršnji koncert Zbora Maksimir

Jelena Ratko
21. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Zbor umirovljenica Maksimir nastupio je u Domu za starije osobe Maksimir uoči Uskrsa. Za uvodnu pjesmu zbor je otpjevao svoju himnu, a program je bio posvećen kardinalu Franju Kuhariću.

„I oni koji nisu vjernici poštivali su i poštuju kardinala Kuharića“, govori Ankica Svirač, učiteljica u mirovini koja već 25 godina pjeva u Zboru Maksimir. Ona je ujedno i voditeljica programa koji se održao u prostorijama Doma za starije Maksimir, a ponovno je izveden i u Gerontološkom centru Maksimir u Hegedušićevoj. Osim kardinalu Kuhariću, program je posvetila i svojoj majci.

Na Uskršnjem koncertu, osim pjevanja, bilo je i čitanja poezije. Voditeljica programa Ankica objavila je dosad 14 knjižica poezije, kako ih ona zove. Osim nje, svoje pjesme su čitale i druge članice Zbora.

Intiman koncert bio je melem za uši prijateljima i poznanicima pjevačica, koji su većinom i sami stanari Doma za starije Maksimir.

Zbor već 28 godina vodi Košćak Ljerka, koja mu se pridružila 1988. godine. Ona se prisjeća kako je s Maksimirkama, pjevačkom skupinom koju je tada pokrenula, putovala po Hrvatskoj i nastupala u drugim domovima. „Bilo je uvijek to nam posebno, zabavno, našle smo se, bilo nas je uvijek osam do deset, jedna grupica, ženske koje smo se dugo držale zapravo, sve do sad“, tvrdi i dodaje kako ih je iz onih vremena ostalo još samo nekoliko. „Bilo bi i meni vrijeme da završim“, zaključuje.

Kratki video s koncerta pogledajte na našem YouTube kanalu:

Jedna je pjevačica s nama podijelila i svoju stranu priče:

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap