[VIDEO] Sesvetski umirovljenici izradili kućice i hranilice za ptice

Jasmina Grgurić
2. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Biti članom neke udruge, nije korisno samo zbog druženja, nego i sudjelovanja u raznim korisnim aktivnostima. Jednu takvu radnu skupinu oformila je Matica umirovljenika Sesvete, koja je uz sva ostala događanja, odlučila pomoći pticama u svome kraju. Zasukali su rukave i izradili im kućice i hranilice.

Sesvetski umirovljenici izradili kućice za ptice Snimak zaslona (Youtube)

Stjepan Đurić, predsjednik Matice umirovljenika Sesvete ispričao je kako su se članovi pobrinuli za ptice. Skupili su se i izradili kućice i hranilice te osigurali hranu kako bi malene životinjice preživjele u surovim zimskim uvjetima.

Jedna od polaznica radne skupine za bolji život ptica u njihovu sesvetsku kraju jest i umirovljenica Marija Prajz. Zadužena je bila za slaganje dijelova, a pojasnila je kako osim kućica i hranilica ptičice na raspolaganju imaju i mjesto za lijeganje jaja. Član lokalne Matice je i umirovljenik Dragan Šteović. Dodaje da su se primili korisnog posla pa od mekanog drveta učinili jako lijepu stvar, ne samo za prirodu, nego i njih same.

Latica Zlatec napominje kako su prirodni materijal prikupljali svatko kod svoje kuće. Njezin posao bio je šmirglanje kućica za ptice, kako bi njihovi krovići bili glatki, što je važno za odbijanje kiše i snijega.

Vlado Posavec je naveo razne predmete iz domaćinstva, a koji su im poslužili u izradi. Među njima je i žica kako veće životinje ne bi otele pticama hranu. A svoju su kućicu izradile i umirovljenice Marija i Zorica. Nakon izrade, hranilice su objesili na grane i napunili ih ukusnim sjemenkama.

 

[VIDEO] Sesvetski umirovljenici izradili kućice i hranilice za ptice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap