[VIDEO] Kaos u Saboru: Zaštitari izbacili Pernara jer je govorio o Sanaderu, Bunjac im prijetio smrću

Josip Mihaljević
5. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Po tko zna koji put, zastupnika Živog zida Ivana Pernara saborska je straža morala fizički iznijeti iz sabornice. Predsjedavajući Milijan Brkić izrekao mu je nekoliko opomena jer se nije držao teme, a kod naguravanja je zastupnik Branimir Bunjac izgubio živce i počeo urlati na saborsku stražu.

zivizid

Foto: Incident u Saboru dogodio iza ponoći | HRT Screenshot

Iako to nije bila tema jučerašnje rasprave, Ivan Pernar iz Živog zida se nešto iza ponoći javio za raspravu i počeo komentirati Ivu Sanadera kojeg je Vrhovni sud pravomoćno osudio na šest godina zatvora.

Pernar je u svom govoru pozvao Sanadera da prekine šutnju i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima i da ‘otkuca’ i druge kolege koji su mu pomagali.

Predsjedavajući Milijan Brkić ga je više puta u govoru prekidao i upozoravao da ne govori o temi rasprave, a ubrzo mu je krenuo dijeliti i opomene. Posljednja od njih bila je udaljavanje s rasprave, što je Ivan Pernar po tko zna koji put odbio.

Kada je došla saborska straža, počeo je kaos

Saborski stražar prišao je Pernaru koji mu je objasnio da se neće ustati, nakon čega je pozvan i drugi zaštitar. U trenutku kada su ga počeli podizati, Pernarov kolega iz Živog zida Branimir Bunjac izgubio je živce kada mu je zaštitar uzeo mobitel iz ruke:

“Dosta toga, sram vas bilo! Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, urlao je Bunjac.

SDP-ovi Bernardić i Maras, kao i Mostov Ante Pranjić pokušavali su bezuspješno smanjiti tenzije.

I dok su Pernara iznosili van sabornice, počeo je vikati:

“Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vrijednosti u EU-u i NATO-u, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno…”

Opomenu je na kraju sjednice dobio i Branimir Bunjac koji je Brkiću poručio da je kukavički poslao stražu na Pernara.

Video incindenta možete pogledati ovdje:

Gordan Jandroković: “To zaslužuje najteže sankcije birača i javnosti”

Jutros su krenule reakcije na incident, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković za N1 televiziju kratko je prokomentirao slučaj:

“Uvijek naglašavam da je odgovornost na svakome od nasp ojedinačno, nema tog Polsovnika i Etičkog kodeksa koji će zastupnike koji dolaze do ove razine da prijete Saborskoj straži da neće izaći živ ako takvo nešto napravi, nemoguće je to spriječiti”, kazao je Jandroković.

Javio se i Branimir Bunjac, on tvrdi da je saborska straža gušila Pernara i da je burno reagirao jer je bio u strahu. Njegovo priopćenje možete također pogledati ovdje:

[VIDEO] Kaos u Saboru: Zaštitari izbacili Pernara jer je govorio o Sanaderu, Bunjac im prijetio smrću
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap