[VIDEO] Dobrota potpunih stranaca prema starijima rastopit će vam srce

Jasmina Grgurić
16. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Dobrota pokreće svijet. O neprocjenjivom učinku ljubaznih gesta prema drugima, pogotovo kada je o starijim i nemoćnim osobama riječ, govori ovaj dirljivi video. Poklon nije samo materijalan, a na kraju se uvijek vraća obogaćujući onoga koji daruje. Pogledajte!

Snimak zaslona/Daily mail Australia

Da ljubazni i dobri ljudi, koji se ne libe ‘uskočiti’ kada vide da je netko u potrebi, postoje prikazuje video australskog Daily Maila objavljen na društvenim mrežama. U samo tri minute, dokazuje koliki učinak mogu imati i najmanja dobra djela, geste dobrote za potpune strance oko nas. Treba samo otvoriti oči i srce i učiniti to malo što je potrebno da bismo nekome uljepšali dan, vratili vjeru u ljude te time napravili svu razliku oko nas.

Vozač motora zaustavlja se na pješačkom prijelazu kako bi starica prešla cestu. No, čini i korak dalje. Silazi s motora i s njom hoda preko zebre držeći je za ruku. Mladić pronalazi novčanik sa 1.500 dolara, nalazi u dokumentima adresu vlasnika i ostavlja ga ispred kućnog praga. Mislite da bi ga više usrećilo da je novac uzeo i potrošio? Razmislite još jednom.

Dječak izlazi iz automobila i i pomaže starici s hodalicom da se uspne uz stepenice. Nagradila ga je zagrljajem, a on se vratio s osmijehom u auto. Čovjek po pljusku gura električna kolica osobe koja je zapela na kiši jer joj se ispraznila baterija.

Žena žednoj lutalici daje da joj pije iz ruku, a jedan maleni dječak dolazi u dom za njegu starijih osoba, unoseći im pravo veselje i stavljajući osmijeh na njihova lica. Uostalom, pogledajte sami…