Umirovljeniku (57) koji je uhodio Ninu Badrić osam mjeseci zatvora i psihijatrijsko liječenje

Josip Mihaljević
9. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Općinski kazneni sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu protiv 57-godišnjeg umirovljenika zbog uhođenja pjevačice Nine Badrić. Dobio je trogodišnji rok kušnje, obvezno psihijatrijsko liječenje i trogodišnju zabranu približavanja.

nina badrić

Foto: Nina Badrić | Youtube screenshot

Poznata pjevačica Nina Badrić ranije je protiv 57-godišnjeg Ilije M. podignula kaznenu prijavu zbog nametljivog ponašanja, a suđenje je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo u ožujku ove godine. Tužiteljstvo je za umirovljenika, koji je prema svemu sudeći opčaran Ninom Badrić, tražilo osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Jutarnji list piše kako je isti sud donio upravo takvu (za sada nepravomoćnu) presudu, a umirovljenik je još dobio obvezu psihijatrijskog liječenja i tri godine zabrane približavanja Nini Badrić.

“Poričem krivnju za djelo koje mi se stavlja na teret. Ne sporim da mi se gospodična Nina Badrić svidjela u svojoj glazbi. Postao sam njezin fan, slušam njezine pjesem, odem na koncerte, ali ne na svaki. U desetak godina bio sam na njih 15-ak. Ne znam što znači kad kaže da sam u nju zurio. Nisam bio nikada nepristojan prema njoj (…)

Nikada joj nisam kucao na vrata niti sam očekivao da s njom budem a priori u kontaktu. Nisma iskompleksiran niti mi je ona prioritet u životu”, kazao je umirovljenik Ilija M. u svoju obranu.

Podsjetimo, pjevačica je još u travnju ispričala kako vjeruje da ju je umirovljenik uhodio po cijeloj Hrvatskoj, a kap koja je prelila čašu je kada joj je pozvonio na vrata stana u Zagrebu.

“Donio mi je neke pjesme, ali ne sjećam se je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo, osobito jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati te da mi više ne dolazi jer ću ga prijaviti policiji”, kazala je tada Badrić.

“Nadao sam se poslovnoj suradnji”

Umirovljenik je u svoju obranu kazao kako joj nikada nije pristupio u backstageu na koncertima, kako joj nikada nije dobacivao iz publike i da se nije eksponirao kako bi privukao njenu pažnju. Kazao je da je uočljiv zato jer ima sijedu kosu:

nina badrić
Umirovljenik godinama uhodio Ninu Badrić: "Zuri mi kroz prozor, prati me po trgovinama"

“Da nemam ovakvu kosu, bio bih neprimijećen. A taj put kada sam ju susreo na ulici u blizini mjesta stanovanja, vidio sam zapravo osobu sličnu njoj pa sam njoj pa sam joj zato i prišao. Rekao sam joj da pišem pjesme na što mi je ona rekla da ih piše sama. Međutim, to nije točno. A u Jelsi je ona prišla meni. Jeo sam vani kad me pitala da li ja nju pratim. Odgovorio sam joj da sam tu radi klime, energije i atmosfere. Sutradan sam napustio Jelsu radi kiše, a ne jer sam se nje uplašio. Nadao sam se poslovnoj suradnji”, kazao je umirovljenik.

Pjevačica je na ranijem ročištu ispričala kako ga je još na Jelsi prijavila policiji, ali da je uhođenje nastavljeno i u korona godini. Tada bi ga znala vidjeti kako šeće njenom ulicom i kako joj zuri kroz prozore, a sudu je pokazala i fotografije umirovljenika kako stoji ispred njene kuće. Međutim, on to demantira:

“Njezinom ulicom sam na dan susreta slučajno prolazio, a nekada sam njome znao trčati dok nje tamo nije ni bilo. Počeo sam odlaziti češće kad se otvorio Konzum”, pojasnio je umirovljenik.

Sudac: Takav način uznemiravanja bi kod svakoga izazvao tjeskobu i strah

Sud mu je poručio kako nisu pronašli niti jedan razlog ni motiv zašto bi ga Nina Badrić lažno teretila za sve navedeno.

ljubomora
Dvije godine zatvora za izuzetno ljubomornog i posesivnog umirovljenika

“Ona je detaljno i uvjerljivo opisala okolnosti u kojima ste ju pratili, uhodili i uznemiravali u inkriminiranom periodu. Prvo vas je blokirala na Facebooku. Zatim vam je otvoreno rekla da s vama ne želi nikakav kontakt i zamolila vas da ju ne uznemirujete. U Jelsi vam je također direktno dala do znanja i zamolila vas da ju ne kontaktirate više. A kako ni to nije imalo efekta bila je prinuđena podnijeti prijavu protiv vas. Način na koji ste ju uznemiravali i pratili kod svakog građanina bi izazvao tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost. Stoga vas je sud proglasio krivim. A vi imate pravo na žalbu”, zaključio je sudac Marijan Bertalanič.

Umirovljeniku (57) koji je uhodio Ninu Badrić osam mjeseci zatvora i psihijatrijsko liječenje
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap