Umirovljenik iz čista mira hladnokrvno ubio psa Medu, pucao i prema vlasniku

Jasmina Grgurić
3. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Potpuno nevjerojatno ubojstvo psa, uz prijetnju životu njegovu vlasniku, dogodilo se u nedjelju ujutro tijekom uobičajene šetnje. Bezbrižni prolazak cestom kroz šumu pretvorio se u pravi horor kada je umirovljenik iz čista mira sačmaricom upucao tuđeg kućnog ljubimca. Srećom, policija je ozbiljno shvatila ovaj slučaj pa nasilniku prijeti i kazna zatvora.

Ilustracija: Pixabay

Policija je uhitila 72-godišnjeg umirovljenika koji je sačmaricom namjerno ubio tuđeg psa i doveo u opasnost njegovog vlasnika. Sve se dogodilo tijekom bezbrižne jutarnje šetnje protekle nedjelje. Muškarac (53) prolazio je cestom koja vodi kroz šumu u Špičkovini.

Medin vlasnik: Odjednom sam čuo ‘bum’

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako je 72- godišnjak u nedjelju, 28. veljače 2021. godine oko 08,30 sati u Špičkovini, uporabom vatrenog oružja, koje legalno posjeduje, ustrijelio psa kojeg je bez povodca šetao 53-godišnji hrvatski državljanin te se sumnja kako je 72-godišnjak pucao u smjeru gdje se nalazio 53-godišnji hrvatski državljanin u blizini psa” – izvijestila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Umirovljeniku je oduzeto oružje te je protiv njega podnesena kaznena prijava. No, iza šturog policijskog izvještaja krije se puno kompleksniji slučaj. Naime, za Ni Zagorje malo vlasnik ubijenog psa, Zlatko Fotivec otkrio je sve detalje događaja.

Njegov pas, mali žuti Medo imao je dvije i pol godine i samo osam kilograma.

Umirovljenik zavezao psa za auto i vukao ga po cesti. Građani pozvali na linč starca!

“Otkako ga imam, tako smo nas dvojica hodali u šetnje. Trčkarao bi ispred mene, njuškao, pa se vratio do mene. U autu nas je zaobišao lovac. Odvezao se prema brdu, Medo i ja smo nastavili dalje. Lovac je stao, vidio sam ga da vadi pušku s kojom je stajao pored auta. Ja sam s Medom normalno išao prema njemu. On je pogledao prema nama, otvorio zadnja vrata, ubacio pušku i krenuo prema prednjim vratima. Mislio sam da odlazi. Medo i ja samo se okrenuli i vraćamo se prema doma. Ja sam bio okrenut leđima, pesek je bio na nekih 20-ak metara od mene, trčkarao je za mnom. Odjednom sam čuo ‘bum’… – ispričao je šokirani vlasnik za lokalni portal.

Dopredsjednik tamošnjeg lovačkog društva

Okrenuo se i ugledao svog Medu kako leži u lokvi krvi, još uvijek diše i bespomoćno ga gleda. Da bi horor bio još veći, lovac je došao do Mede i pred vlasnikovim ga očima počeo vući po zemlji. Na upit što to radi, odgovorio je da da će ga staviti u bunker i zakopati. Nakon vikanja da pusti psa, samo je sjeo u auto i otišao. Rekao je da je psa ubio jer je navodno vidio neke kako naganjaju srnjake. No, nikoga osim Mede nije bilo…

Tužni vlasnik prvo je nazvao veterinara, a onda i policiju. Zapamtio je registraciju, a tog je lovca prvi put vidio u životu. Psu nije bilo spasa, sačma mu je raznijela crijeva, patio se sve do noći i uginuo.

Portal Ni Zagorje malo doznaje kako je riječ o dopredsjedniku tamošnjeg lovačkog društva koji će navodno biti izbačen. Inače, ovo nije prvi takav slučaj ubijanja tuđih pasa i mačaka od strane tamošnjih lovaca, a za koja nitko nije odgovarao. No, uz životinjski, sada je ugrožen i ljudski život.

Umirovljenik iz čista mira hladnokrvno ubio psa Medu, pucao i prema vlasniku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap