Teško ubojstvo u Splitu: Sin (39) zapalio majku (60) jer mu je uzela posljednju cigaretu?

Josip Mihaljević
6. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je ostavio kazneno djelo teškog ubojstva vlastite 60-godišnje majke.

policija

Foto: Pixabay

PU splitsko-dalmatinska izvijestila je o okrutnom ubojstvu 60-godišnjakinje u Splitu. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela teško ubojstvo.

Sumnja se da je tijekom noći 3. listopada u prostorijama stana u ulici Mažuranićevo šetalište na okrutan način ubio vlastitu 60-godišnju majku.

Zapalio ju je zbog – cigarete!?

policija
Muškarcu (43) iz Sesveta koji je ubio majku (67) određen istražni zatvor

Vladimr Urukalo se za Slobodnu Dalmaciju piše kako su te kobne subote sin i majka zajedno gledali televiziju. Oboje su pušači, a kada je majci ponestalo cigareta, pitala je sina može li uzeti njegovu, što je on odbio. Ona je ipak uzela cigaretu, vjerojatno posljednju i otišla ju je zapaliti u zahod.Sina je taj postupak toliko razljutio da ju je pratio i pronašao kako stoji u kadi. Upaljačem joj je zapalio kosu i ona je od šoka pala u kadu. Sin je pustio vodu da teče, popio tablete i otišao spavati.

Susjedi kažu da nitko ništa nije čuo, ali da se osjetio miris zapaljene tkanine. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti gušenje u kadi punoj vode. Svjedoci kažu da su osumnjičenog vidjeli u nedjelju ujutro kako “žica” pokoju cigaretu, a nakon toga se vratio u stna, pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Otprije poznat policiji

Kako piše Slobodna Dalmacija, obitelj je imala puno međusobnih problema i otprije su poznati policiji. Splitsko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv 39-godišnjaka kojemu zbog okrutnog ubojstva prijeti čak 40 godina zatvora. U pitanje dolazi i njegova ubrojivost u trenutku zločina.

Iz splitskog Centra za socijalnu skrb su poručili kako je tročlana obitelj u njihovom tretmanu od 2017. godine, kada su ih susjedi iz zgrade prvi puta zvali na intervenciju. Starijem bratu, kojeg se sumnjiči za teško ubojstvo, ovo je prvo zabilježeno agresivno ponašanje, dok je mlađi brat jednom čak uhićen jer je napao starijeg brata.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap