Dalija Orešković trebala biti u samoizolaciji? Jandroković prekinuo sjednicu pa rekao da je bila “greška u komunikaciji”

Josip Mihaljević
1. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upravo je prekinuo sjednicu jer se u sabornici pojavila Dalija Orešković, koja je navodno trebala biti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom.

dalija oreskovic

Foto: Dalija Orešković | Youtube screenshot

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upravo je naprasno prekinuo sjednicu jer se na njoj pojavila zastupnica Dalija Orešković, koja je prema njegovim navodima trebala biti u samoizolaciji.

Jandroković: “Ovo neću dozvoliti”

Nakon što je Sandra Benčić iz Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka završila s iznošenjem stajališta, Jandroković je primijetio da je u sabornicu ušla Dalija Orešković.

“Imam jedno pitanje za vas. Vi ste 26. studenog, odnosno vaš Klub je uputio dopis prema tajništvu Hrvatskog sabora da ćete idućih sedam dana provesti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. Isto tako jučer je vaš Klub uputio dopis prema tajništvu Hrvatskog sabora da ćete biti u samoizolaciji, vi i kolegica Mrak-Taritaš. Vi ste sada ovdje? Ja ne znam kako to mogu shvatiti o čemu se radi? I još dignite masku”, kazao je Jandroković.

Orešković je odgovorila da je ona “u samoizolaciji u onom razdoblju kako je to odredio liječnik opće prakse”.

“To je deset dana od kontakta kojeg sam imala s osobom kojoj je dijagnosticiran covid. A kakav ste vi sustav osmislili i kako se tih deset dana računa nije moja odgovornost nego odgovornost zdravstvenog sustava”, odgovorila je Orešković.

Jandroković je ponovno rekao da je 26. studenog (prije pet dana) iz Kluba zastupnika u kojem je Dalija Orešković stigao dopis u kojem piše da će Orešković sedam dana provesti u samoizolaciji, a jučer još jedan dopis u kojem piše da će danas biti u samoizolaciji. Jandroković ju je pitao ima li test da je negativna, a Orešković je rekla da nema.

“Onda ćemo napraviti sad prekid sjednice da se utvrde činjenice, ovo neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnica i zastupnika”, poručio je Jandroković i zaustavio sjednicu.

Greška u komunikaciji

Nakon stanke, Gordan Jandroković kazao je da je došlo do greške u komunikaciji.

“Iz njenog Kluba smo dobili informaciju da su oni zbog greške u komunikaciji kasnije dobili potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad koja je istekla jučer. Dakle ona danas može biti nazočna na sjednici, tako da bi ju molio da se vrati”, pojasnio je Jandroković.