Dalija Orešković trebala biti u samoizolaciji? Jandroković prekinuo sjednicu pa rekao da je bila “greška u komunikaciji”

Josip Mihaljević
1. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upravo je prekinuo sjednicu jer se u sabornici pojavila Dalija Orešković, koja je navodno trebala biti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom.

dalija oreskovic

Foto: Dalija Orešković | Youtube screenshot

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upravo je naprasno prekinuo sjednicu jer se na njoj pojavila zastupnica Dalija Orešković, koja je prema njegovim navodima trebala biti u samoizolaciji.

Jandroković: “Ovo neću dozvoliti”

Nakon što je Sandra Benčić iz Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka završila s iznošenjem stajališta, Jandroković je primijetio da je u sabornicu ušla Dalija Orešković.

“Imam jedno pitanje za vas. Vi ste 26. studenog, odnosno vaš Klub je uputio dopis prema tajništvu Hrvatskog sabora da ćete idućih sedam dana provesti u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. Isto tako jučer je vaš Klub uputio dopis prema tajništvu Hrvatskog sabora da ćete biti u samoizolaciji, vi i kolegica Mrak-Taritaš. Vi ste sada ovdje? Ja ne znam kako to mogu shvatiti o čemu se radi? I još dignite masku”, kazao je Jandroković.

Orešković je odgovorila da je ona “u samoizolaciji u onom razdoblju kako je to odredio liječnik opće prakse”.

“To je deset dana od kontakta kojeg sam imala s osobom kojoj je dijagnosticiran covid. A kakav ste vi sustav osmislili i kako se tih deset dana računa nije moja odgovornost nego odgovornost zdravstvenog sustava”, odgovorila je Orešković.

Jandroković je ponovno rekao da je 26. studenog (prije pet dana) iz Kluba zastupnika u kojem je Dalija Orešković stigao dopis u kojem piše da će Orešković sedam dana provesti u samoizolaciji, a jučer još jedan dopis u kojem piše da će danas biti u samoizolaciji. Jandroković ju je pitao ima li test da je negativna, a Orešković je rekla da nema.

“Onda ćemo napraviti sad prekid sjednice da se utvrde činjenice, ovo neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnica i zastupnika”, poručio je Jandroković i zaustavio sjednicu.

Greška u komunikaciji

Nakon stanke, Gordan Jandroković kazao je da je došlo do greške u komunikaciji.

“Iz njenog Kluba smo dobili informaciju da su oni zbog greške u komunikaciji kasnije dobili potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad koja je istekla jučer. Dakle ona danas može biti nazočna na sjednici, tako da bi ju molio da se vrati”, pojasnio je Jandroković.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap