Sjednica Vlade bez odluke o covid dodatku: Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića

Josip Mihaljević
25. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Na 45. sjednici Vlade premijer je najavio kako se od ponedjeljka otvaraju terase kafića i omogućit će se održavanje sportskih treninga u zatvorenim prostorima. Detalje će predstaviti ministar Božinović na sutrašnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite. Međutim, na sjednici Vlade nije bilo niti jedne riječi o isplati covid dodatka umirovljenicima.

plenkovic

Foto: Youtube screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da se od 1. ožujka otvaraju terase ugostiteljskih objekata:

“Intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata, uz ovo sve do sada što je do sada bilo relaksirano, na terasama i na otvorenim prostorima. Dakle, to je bitna novost na postojeći režim. Smatramo da je to dobro s obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazimo, ali uz propisane epidemiološke mjere o čemu će sutra govoriti potpredsjednik Božinović i ministar Beroš”, kazao je Plenković.

Omogućit će se i treninzi u zatvorenim prostorima uz posebne epidemiološke mjere.

“Imamo nekoliko manjih žarišta u par županija u ovom trenutku, ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni. Međutim, u ovom trenutku, mislim da je ova mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo. Naravno, ako se situacija pogorša uvijek se može donijeti i odluka koja će te mjere učiniti restriktivnijima nego što će biti od 1. ožujka”, rekao je premijer.

Ni riječi o covid dodatku za umirovljenike

aladrović josip
Aladrović o covid dodatku: Moramo pričekati usklađivanje, isplata će biti snažan trošak za proračun

Vlada je zatim nastavila po točkama dnevnog reda. Raspravljali su o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, predložili odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade RH i Vlade Mongolije o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta, ali zato nije bilo riječi o isplati covid dodatka umirovljenicima.

Ovoga tjedna se očekivala odluka budući da su članovi Vlade govorili da prije isplate covid dodatka moraju vidjeti koliko će biti usklađivanje mirovina. Sada imaju sve potrebne podatke i znaju da će usklađivanje iznositi 0,54 posto, kao i koliko novaca to košta.

Kako doznajemo, umirovljeničke udruge su ovoga tjedna bile na sastanku s vladajućima oko isplate covid dodatka i u javnosti su nastupali s podosta optimizma glede današnjeg dana.

Međutim, odluka o isplati covid dodataka danas je izostala, što pak ne znači  nužno da covid dodatka neće biti.

Dnevni red 45. sjednice Vlade RH.

Sjednica Vlade bez odluke o covid dodatku: Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap