Sindikat umirovljenika poziva da ga posjetite u Radničkom domu

Jasmina Grgurić Zanze
24. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Dani otvorenih vrata događaju se uoči okupljanja Radne skupine za izradu nove mirovinske reforme, koja će se po prvi puta sastati idući tjedan, a čiji je SUH sudionik kao glas građana treće dobi.

S plakata SUH-a

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, povjereništvo Sindikata umirovljenika Hrvatske u Zagrebu organizira Dane otvorenih vrata udruga. Dio je to istoimenog projekta kojeg već sedmu godinu na državnoj razini provodi Ured za udruge Vlade RH.

Tako će u Radničkom domu na Trgu kralja Petra Krešimira IV. br. 2 svi zainteresirani moći saznati povijest SUH-ove borbe za umirovljenička prava, dok će podružnice SUH-a koje djeluju u Zagrebu predstaviti svoje djelovanje.

Također, SUH će predstaviti svoje Psihološko i Pravno savjetovalište te mjesečnik „Glas umirovljenika“, kao i sve pogodnosti za članove, a koje se mogu ostvariti kod partnera SUH-a. Bit će prikazani i kratki filmovi o povijesti Sindikata umirovljenika te borbi za poboljšanje prava, te protiv zloupotreba i nasilja nad umirovljenicima i starijim osobama.

“Ovaj događaj je još važniji, jer se odvija netom prije okupljanja radne skupine za izradu nove mirovinske reforme, koja će se po prvi puta sastati idući tjedan, a SUH je, kao glas građana treće dobi, jedan od sudionika” – poručuju iz SUH-a.

Vrata dvorane 226 bit će otvorena od 10 do 16 sati, a svi koji se žele priključiti borbi za prava umirovljenika i starijih osoba, te sudjelovati u aktivnostima SUH-a moći će se na istome mjestu i učlaniti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap