Ona se na Instagramu bori protiv stereotipa o dobi i modi: “Zašto ne bih i ja uživala u mirovini kao strane blogerice”

Jelena Ratko
3. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Razgovarali smo s Ester Gallo, blogericom i modnom influencericom, kojoj taj “moderni” pojam nije stran, kao ni ostatak pojmova vezanih uz društvene mreže. Primjerice, veoma su joj bliski hashtagovi, od kojih često koristi #over50, #thefierce50, #streetstyle i #chicover55. Bliži joj se šezdeseta, no mirovine ju nije strah jer će se u njoj imati čime baviti – Instagramom.

Foto: privatna arhiva

Ester je Riječanka koja je prije par godina pokrenula Instagram blog potaknuta drugim blogericama o kojima je čitala, koje uživaju objavljujući svoje fotografe. I ne samo da uživaju, već ponešto i zarađuju.

“Pomislila sam, zašto ne bih i ja takvo nešto probala, pa u mirovini uživala kao što to rade strane blogerice”, objašnjava 56-godišnja Ester.

Ipak, ističe kako postoji velika razlika između stranih blogerica njenih godina i nje, jer Instagram u našoj zemlji koristi malo ljudi srednjih godina, što joj ne omogućuje da dopre do željene publike. “Uglavnom se koristi Facebook, a Instagram je za mnoge nepoznanica i nevoljko se prihvaća Instagram kao nešto novo i drugačije”, smatra blogerica.

“Međutim, malo po malo, moje fotografije koje pokazuju uličnu modu koju ja obilježavam haštagom #streetstyle ili #over50 postigle su, za naše pojmove, velik broj pratitelja i, mogu reći, lijepih komentara”, kaže Ester čiji profil uglavnom prati mlađa publika, koja uživa u njezinim objavama na blogu.

Ima i starijih koji vole pratiti Ester, no oni su iz Italije, Španjolske ili Amerike. Za njih Instagram mreža predstavlja ne samo reklamiranje proizvoda i odjeće već i jedno novo druženje koje svima nama u srednjim godinama nedostaje i treba”, ističe Ester. Nekoliko stranih blogerica upoznala je putem Instagrama, a onda su se, igrom slučaja upoznale i uživo, u Rijeci.

“Fotografiranje i objavljivanje modnih fotografija je za mene velika igra u kojoj jednostavno od kad znam za sebe uživam”, tvrdi Ester.

Evo što nam je još rekla o sebi:

1.  Stil

“Što se stila tiče, kao i većina, mislim da stil – imaš ili nemaš. Naravno, moj stil ne mora se svima sviđati i mislim da ne bi pristajao svima.”

“Stil je odraz osobe , pa za sebe mogu reći da je moj stil odraz mog vedrog karaktera. Uglavnom sam okružena veselim i šarenim bojama, s obzirom na to da sam po prirodi vesela osoba. Nadam se da se to neće promijeniti s godinama koje dolaze.”

2. Predanost i dosljednost – za dobrobit bloga

“Instagram je mreža na kojoj stvari ne idu preko noći i broj pratioca stalno se mijenja. Instagram zahtijeva svakodnevnu aktivnost, bilo da je to objavljivanje fotografija ili ostavljanje komentara na mreži.”

“Tu su i 24-satni storyji kojima se prati aktivnost unutar 24 sata, a isti se već drugi ne mogu pogledati – zato morate stalno raditi na tome kako bi bili informirani o novostima koje Instagram donosi.”

“Tako je, tijekom izbora za najBlogericu putem natječaja Novog Lista i Tower centra Rijeka, moj najveći boom bio kada je naša najpoznatija blogerica Ella Dvornik objavila na svom storyju moje predstavljanje pred većom publikom.”

3. Blogovi i starije osobe

“S obzirom na to da su u svijetu mode uglavnom zastupljene mlađe generacije, mislim da bi se prilika trebala dati i drugim dobnim skupinama. Kao što sam prije već navela, u inozemstvu je to prihvaćeno i postoje razne stilistice i blogerice u trećoj životnoj dobi.”

“Ovakav tip bavljenja blogom, odnosno korištenje Instagrama kao drugačije društvene mreže, preporučilia bih svima koji imaju svoje dodatne hobije, bilo da se radi o ljubiteljima životinja, cvijeća, pletenja… A naročito kuhanja. Pratim mnoge food blogerice i mogu Vam reći da su to prava umjetnička djela, koja objavljuju na svojim profilima.”

“Za razliku od Facebooka, mislim da nikome nećete smetati ako svaki dan objavite neku svoju fotografiju – koja, osim poziranja, pokazuje i neki vaš hobi.”

 

4. Starija blogerska scena u Hrvatskoj

“Mislim da smo samo gđa Jadranka Olivari Jirašek iz Zagreba, koja ima Instagram profil i blog pod nazivom @OlivaStyle i ja – @estergalloeki. Nisam čula za druge žene iznad 55 godina u Hrvatskoj da su blogerice.”

“Na kraju mogu svim vašim čitateljima preporučiti da se upoznaju i s drugim društvenim mrežama, osim Facebooka, jer je Instagram meni omogućio upoznavanje novih ljudi, pa čak i spontane susrete, iako se prije nikad nismo vidjeli ni poznavali. Uživajte i radite u onom što vas veseli – jer godine su samo broj.”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap