Porezna uprava je izdala važno upozorenje: Kruži lažan mail o povratu poreza

Ana Kanazir
30. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Iako ovakvi mailovi nisu novost, iz Porezne uprave su na svojoj stranici danas stavili upozorenje kako kruži mail pošiljatelja ‘Ministarstvo financija – Porezna uprava’ u kojem se navodi da je prvi povrat poreza za tekuću godinu uplaćen na porezni identifikacijski broj.

ženska osoba sjedi ispred prijenosnog računala i pretražuje podatke

Internetska prevara | foto: Ilustracija: Pixabay

Prevare preko interneta su česte, a jedna od njih je aktualna već dulje vremena. Naime, Porezna uprava je objavila upozorenje svim građanima koji su dobili e-mail poruku s adrese [email protected].

Imate roditelje u mirovini? Možete ih prijaviti kao uzdržavane članove obitelji i zaraditi povrat poreza

Kao što smo već pisali ovdje, građani mogu ostvariti povrat poreza ako u poreznoj kartici navedu svoje roditelje u mirovini ili pak očuhe i maćehe o kojima se brinu ili članove uže obitelji s invaliditetom kao uzdržavane osobe. Limit prihoda koje uzdržavane osobe ne smiju prijeći je 3.185,34 eura, a odbitak poreza za svakog uzdržavanog člana donosi još nekoliko stotina eura.

Ipak, kako ne biste mislili da vam e-mail o povratu poreza šalje Porezna uprava, uvijek provjerite sadržaj poruke i adresu e-maila. U ovom slučaju će pošiljatelj biti [email protected]. Iz Porezne uprave su otkrili što točno treba napraviti ako slučajno primite ovaj e-mail, ali i ako ste možda već postali žrtva poruke.

– Skrećemo pozornost da to nije službena adresa Porezne uprave te stoga molimo porezne obveznike da nikako ne dostavljaju svoje osobne podatke već jednostavno izbrišu takav mail, napisali su iz Porezne i dodali kako oni koji misle da su već postali žrtve poruka trebaju podnijeti prijavu MUP-u.

ženska osoba sjedi ispred prijenosnog računala i pretražuje podatke
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap