Pazite da vas ne zbuni rok: HZMO korisnicima mirovine u Australiji poslao obavijest o potvrdama o životu

Josip Mihaljević
1. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike hrvatskih mirovina koji prebivaju u Australiji da će tijekom rujna i listopada 2020. na kućne adrese dobiti službene tiskanice potvrda o životu.

hzmo

Foto: HZMO | Youtube screenshot

HZMO je u priopćenju izdao obavijest korisnicima hrvatskih mirovina s prebivalištem u Australiji da će tijekom rujna i listopada 2020., na svoje kućne adrese u Australiji dobiti službene tiskanice potvrda o životu.

No, u njima je naveden rok kojeg, za sada, možete zanemariti.

“Zbog poteškoća nastalih u poštanskom prometu uzrokovanim pandemijom bolesti Covid-19 i nemogućnosti da se potvrde o životu, popunjene i ovjerene, vrate do roka navedenog u potvrdi – 30. listopada 2020., obavještavamo korisnike mirovina, koji su dobili tiskanice potvrda o životu, da tiskanice nisu obvezni vratiti do navedenog roka u potvrdi te da im zbog toga isplata mirovne neće biti obustavljena”, stoji u priopćenju HZMO-a.

O daljnjem postupanju s dobivenim potvrdama o životu HZMO će korisnike obavijestiti naknadno na svojim web stranicama.

Također su upozorili korisnike hrvatskih mirovina s prebivalištem u Australiji koji nisu primili tiskanice potvrda o životu, da im potvrde nisu poslane jer podatke o njima dobivaju elektroničkom razmjenom podataka koja je uspostavljena između Republike Hrvatske i Australije.