Nešto se kreće: Konstituiran Gradski odbor HSU-a u Zagrebu, povučeni su i prvi potezi

Milan Dalmacija
7. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Konstituiran je Gradski odbor HSU-a Grada Zagreba. Na sjednici su izabrani ključni ljudi u vodstvu te su podijeljena prva zaduženja. Nakon potpunog ustrojavanja gradske organizacije, najavljuju iz HSU-a, kreće realizacija već ranije zacrtanih aktivnosti.

Gradski odbor HSU-a Grada Zagreba | Foto: Facebook/HSU

Uz slogan “djela, ne riječi” Hrvatska stranka umirovljenika izvijestila je o održavanju konstituirajuće sjednice Gradskog odbora HSU-a Grada Zagreba. Sjednica je održana u utorak, a na njoj je izabrano vodstvo Gradskog odbora.

Božićnice svima! HSU poslao Vladi novi zahtjev: Traže 100 eura za svakog umirovljenika

Tako je predsjednik Odbora, Domagoj Sivrić predložio, a Odbor jednoglasno izabrao tajnicu Emu Culi i blagajnika Dinu Langa, oboje iz Gradske četvrti Donji grad. Za vršitelje dužnosti predsjednika gradskih četvrti izabrani su Ana Dusper za Novi Zagreb – istok i Mario Malenić za Brezovicu. Izabrano je i dvoje povjerenika koji bi trebali ustrojiti organizacije HSU-a u gradskim četvrtima Novi Zagreb – zapad i Peščenica-Žitnjak. To su Ana Gregurek i Željko Orlović.

– Nakon ustrojavanja gradske organizacije slijedi i realizacija vrlo zanimljivih aktivnosti iz Godišnjeg plana rada čime će stranka zasigurno povećati svoju vidljivost u hrvatskoj metropoli, ustvrdili su iz HSU-a na Facebooku.

Akcija će svakako biti, jer je već ranije predsjednik stranke Veselko Gabričević zatražio isplatu božićnica od 100 eura za svakog umirovljenika u Hrvatskoj. Na gradskoj razini, pak, traje podnošenje amandmana na proračun za sljedeću godinu. SDP je podnio pet amandmana kojima se traži povećanje naknada za pojedine kategorije umirovljenika, ali i pokretanje projekata za gradnju novih domova za starije osobe.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap