Muke umirovljenika: “Žena i ja o seksu godinama nismo ni razgovarali”

Jasmina Grgurić
22. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Što kada u poznim godinama u braku nestane intimnosti? Problem je utoliko još veći ako je samo jedna strana zainteresirana za obnovu strasti u spavaćoj sobi, dok druga na to ni ne pomišlja. Jedan umirovljenik obratio se za pomoć stručnjakinji, jer sa ženom nije bio intiman već godinama, a o seksu svo to vrijeme nisu čak ni razgovarali.

Ilustracija: Rawpixel

“Sada kada sam u mirovini, htio bih sa suprugom ponovno obnoviti strasti u spavaćoj sobi, ali o seksu godinama nismo ni pričali” – započeo je svoju muku jedan 67-godišnji umirovljenik.

Za pomoć se obratio stručnjakinji koja piše savjete za The Sun koji je objavio njegov nimalo izolirani slučaj. Pritom je naveo kako smatra da su do gubitka interesa doveli stres zbog posla, zdravstveni problemi i dosada.

Dvije godine mlađoj supruzi želio bi otvoreno reći što ga muči, ali boji se da bi odbijanje zauvijek narušilo njegovo samopouzdanje.

“Žena mi govori da me voli i ponekad se čini kao da želi biti intimna, ali taj trenutak uvijek nekako prođe” – požalio se nesretni umirovljenik.

Na postavljeno pitanje dobio je slijedeći savjet:

Piše dr. Ivo Belan: Ima li seksa u trećoj dobi?

“Zasad, činite male korake. Iskreno razgovarajte o vašim željama za sljedeću fazu života. Zagrlite je dok sjedite zajedno i držite se za ruke dok hodate.

Ako bude iznenađena, recite joj da volite biti blizu nje. Predlažem da jedno drugom date opuštajuću masažu, za početak vrata i leđa, a onda možda i ostalih dijelova tijela. Masaža je odlična za opuštanje napetih mišića, ali i za razvijanje intimnosti i pokretanje libida – odgovorila mu je stručnjakinja Deidre.

Muke umirovljenika: “Žena i ja o seksu godinama nismo ni razgovarali”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap