Kod Osijeka lažni svećenik blagoslovio kuće, prijavio ga stariji gospodin

Josip Mihaljević
12. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Početak nove godine podrazumijeva i tradicionalni blagoslov kuća. Prevaranti su i u ovom činu vidjeli priliku za brzu zaradu, ali na svu sreću nije počinjena veća materijalna šteta.

svecenik

Foto: Unsplash

Početak godine donosi i tradicionalni blagoslov kuća. Kod Osijeka su neki prevaranti mislili da imaju recept za brzu zaradu, plan im je bio prerušiti se u svećenika i krenuti u obilazak, piše Glas Slavonije. Međutim, u manjim mjestima ljudi uglavnom znaju tko su svećenici u njihovoj župi pa mu plan, zahvaljujući jednom starijem gospodinu, nije baš uspješno prošao.

Informaciju o lažnom svećeniku potvrdio vjernicima na misi velečasni Ivica Rebić, župnik u Župi Sv. Luke koja pokriva dio osječkog prigradskog naselja Višnjevac te Josipovac. Upravo se u Josipovcu pojavila osoba koja se predstavljala kao svećenik:

“Do mene je došla informacija kako se u dvije, tri kuće pojavila osoba u pratnji još jedne, koje su ondje došle s namjerom udijeliti blagoslov. U jednoj od kuća bilo je dijete koje ih je primilo, u drugoj starija osoba, koja je i posumnjala u njihovu vjerodostojnost. Ta je osoba došla kod nas u Župni ured raspitati se za identitet tog svećenika jer je u mojoj župi najavljeno kako samo ja idem u posvetu. Nakon toga nismo dobili sličnih informacija”, kazao je Rebić za Glas Slavonije.

Rebić je kazao kako događaj nisu prijavili policiju, a nisu izvijestili niti Nadbiskupiju. Razlog je što se, barem službeno, tijekom blagoslova kuća ne prikupljaju donacije, ali vjernici uglavnom pripreme novac ili poklone za župnika i za prateće ministrante. Danas je u Josipovcu zadnji dan blagoslova kuća, ali razne prijevare se znaju dogoditi tijekom cijele godine:

“Nažalost, nisu ovo jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika. Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare ili pak prikupljaju novčane darove za potrebe Župe. Stoga sam informaciju o ovome događaju podijelio s vjernicima u svojoj župi”, zaključio je Rebić.

Kod Osijeka lažni svećenik blagoslovio kuće, prijavio ga stariji gospodin
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap