“Havarija s tehnikom” na HRT-u: Po prvi put u povijesti prekinuli emitiranje programa

Jelena Ratko
31. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Program nikada prije nije prekinut, čak niti za vrijeme rata. Danas popodne su se zacrnili Prvi, Drugi, Treći i Četvrti, HRT je nestao i s interneta, te su prestali emitirati radijski program. To je trajalo oko sat vremena, a razlog je bio nestanak električne struje.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Danas oko 15.30 prekinut je program na svim nacionalnim programima HRT-a. Najprije su pale web stranice javnog servisa, a potom je došlo do prestanka emitiranja na svim nacionalnim programima. Prekinuli su emitiranje Prvi, Drugi, Treći i Četvrti program. To se nije dogodilo nikada do sada. Čak ni za vrijeme Domovinskog rata, nikada nije prekinuto emitiranje, potvrdilo nam je nekoliko novinara s HRT-a.

Neslužbeno se doznaje kako je, tijekom radova na održavanju, došlo do privremenog prekida električne energije, uslijed čega je prekinuto emitiranje programa na svim HRT-ovim kanalima.

“Ispričavamo se gledateljima HRT-a što je zbog problema s napajanjem električnom energijom došlo do prekida u emitiranju sva četiri programa HTV-a, internetske stranice HRT-a i teleteksta. Sve službe na HRT-a intenzivno rade na otklanjanju kvara. Molimo primite naše isprike. Hvala na razumijevanju.” – napisali su prije nešto manje od sat vremena na Facebook stranici HRT-a.

Na društvenim mrežama, reagirali su brojni korisnici čim je program prekinut, a od HRT-a nije bilo informacija o tome što se dogodilo, bez obzira na brojne novinarske upite.

22. srpnja prošle godine, kada je Dnevnik HRT-a kasnio deset minuta, voditeljica Mirjana Posavec je, nakon što je započeo program rekla kako se dogodila ‘havarija s tehnikom’.

Tada su gledatelji, prvih deset minuta Dnevnika, gledali istu sliku, a onda je u 13. minuti proglašena “havarija”.

Ovoga puta, dva sata nakon prekida programa, gledateljima su se s HRT-a ispričali putem Facebooka.

“A generatori, gospodo?”, “Što nemate agregate?”, pišu zbunjeni korisnici u komentarima ispod objave.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap