Danas već više od 135 novih slučajeva, najgore u Slavoniji i Zagrebu

Jasmina Grgurić Zanze
11. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon jučerašnjeg rekorda od 116 novih zaraženih osoba Covidom-19 u 24 sata, situacija je danas još gora. Stožer je jučer donio i nove mjere pa ćemo tako od ponedjeljka obavezno morati nositi maske, ne samo u javnom prijevozu, nego i u trgovinama.

Foto: Rawpixsel

Korona kriza nastavlja se danas nakon što smo jučer zabilježili 116 novih zaraženih osoba u 24 sata, rekordnu brojku od izbijanja epidemije. Prema podacima lokalnih stožera civilne zaštite, današnje je stanje još gore. U Slavoniji je više od 60 novozaraženih, u Zagrebu 35, a virus se probio i u dom za starije osobe u Umagu.

Zadarska županija ima sedam novih slučajeva, od čega je dvoje povezano s vjenčanjem. Istra broji četiri nova slučaja, među kojima je korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Umagu. U Virovitici je pak u samoizolaciji cijela škola zbog maturalca na kojem je jedna osoba bila pozitivna.

Rekordan broj zaraženih, prešli smo 100, idu nove mjere!

Na području Vukovarsko-srijemske županije u protekla 24 sata evidentirano je 12 novozaraženih osoba, a u Osječko-baranjskoj čak 50, što je najveći broj u jednom danu. Zagreb broji novih 35 zaraženih osoba, pri čemu je uglavnom riječ o kontaktima zaraženih osoba.

Karlovačka županija ima četiri nova slučaja, Zagrebačka šest, Brodsko-posavska sedam, a Splitsko-dalmatinska 12.

Prema ovim podacima jasno je da već sada imamo više od 135 novih slučajeva zaraze u posljednja 24 sata. Točne brojke bit će poznate iza 14 sati kada nacionalni Stožer objavi zbirne podatke.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak poslijepodne odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski’. Od ponedjeljka maske će morati nositi zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, vozači i putnici, ali i prodavači i kupci u trgovinama. Maske će biti obavezne i za ugostitelje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap