Božićnice isplaćuje i jedna županija, umirovljenicima po 800 kuna!

Jasmina Grgurić
2. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

Dosad je oko 50 gradova, uz brojne općine, objavilo da isplaćuju božićnice svojim umirovljenicima. No, danas je to učinila i jedna županija koja će tako razveseliti starije žitelje svih svojih gradova i općina. Umirovljenički dodatak iznosi nemalih 800 kuna, ali samo za umirovljenike s malim mirovinama.

Ilustracija: Pixabay

Osim gradova, božićnicu isplaćuje i Dubrovačko-neretvanska županija. To znači da će stariji stanovnici s malom mirovinom u svim njezinim gradovima i općinama dobiti po 800 kuna, uz uvjet da im mirovina ne prelazi iznos od 1.500 kuna.

Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2.220 umirovljenika s područja županije, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. U te su svrhe osigurali dva milijuna kuna.

Ova općina svim svojim umirovljenicima isplatit će 700 kuna božićnice

Putem Hrvatske pošte novac će biti dostavljen na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, koje tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, doprinose provedbi županijskog umirovljeničkog standarda, izvijestila je danas Dubrovačko-neretvanska županija.

Božićnice isplaćuje i jedna županija, umirovljenicima po 800 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap